IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Erdogan ukinuo odluku o policijskom času u 15 velikih gradova…( foto i video)

Erdogan je na svom Twitter nalogu objavio poruku u kojoj je napomenuo da su tokom pandemije koronavirusa poduzete mnoge mjere s ciljem spriječavanja širenja zaraze…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak… 05. 06. 2020… 14: 58… Erdogan ukinuo odluku o policijskom času u 15 velikih gradova…( foto i video)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan je ukinuo policijski sat koji je bio predviđen za vikend u 15 provincija u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je na svom Twitter nalogu objavio poruku u kojoj je napomenuo da su tokom pandemije koronavirusa poduzete mnoge mjere s ciljem spriječavanja širenja zaraze.

On je kazao da su kao državni vrh bili odlučili da više ne uvode policijski sat, no da ih je zabrinuo rast broja zaraženih koji je prethodnih dana dostizao i 700.

“Broj zaraženih je ponovo počeo rasti. To nas je zabrinulo pa smo morali ponovo govoriti o policijskom satu”, rekao je Erdogan.

Istakao je da je jučer saopćeno kako će i ovog vikenda policijski sat stupiti na snagu u 15 provincija, tačnije u glavnom gradu Ankari, kao i Balikesiru, Bursi, Eskisehiru, Gaziantepu, Istanbulu, Izmiru, Kayseriju, Kocaeliju, Konyi, Manisi, Sakaryi, Samsunu, Vanu i Zonguldaku.

Čitaj još:   ERDOGAN: "To što ste uradili ne može naštetiti vezama Turske i NATO- a!" (foto, video)

“Kritike koje smo dobili od stanovnika ovih provincija su nas natjerale da ponovo razmislimo o ovoj odluci. Shvatili smo da će ova odluka, čiji je jedini cilj spriječavanje širenja zaraze i zaštita našeg naroda, dovesti do nekih društvenih i ekonomskih posljedica…

Nismo se mogli složiti s tim da se naš narod, koji je nakon dva i po mjeseca ponovo počeo uređivati svoj svakodnevni život, nađe u problemu…

Iz tog razloga sam kao predsjednik ove države donio odluku o ukidanju policijskog sata koji se odnosi na 15 naših provincija”, napisao je Erdogan.

Na kraju svoje poruke pozvao sve građane da nose zaštitne maske, da se pridržavaju socijalne distance i vode brigu o higijeni…

izvor iBalkan.net / agencije

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more