NJEMAČKA: Uhapšen mladić koji je planirao da ubija muslimane po uzoru na napad na Zelandu… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ured tužilaštva Celle saopćio je da je 21-godišnak uhapšen u gradu Hildesheimu…

HILDESHEIM: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanje vijesti, ponedeljak… 08. 06. 2020… 20. 01… NJEMAČKA: Uhapšen mladić koji je planirao da ubija muslimane po uzoru na napad na Zelandu…(foto)

Njemačka policija uhapsila je mladića koji se tereti da je planirao ubiti veliki broj muslimana, javlja Anadolu Agency (AA).

Ured tužilaštva Celle saopćio je da je 21-godišnji mladić uhapšen u gradu Hildesheimu i da se tereti da je imao namjeru izvesti napad u kojem bi ubio veliki broj ljudi kako bi privukao svjetsku pažnju.

“Namjera mu je bila da ubija muslimane, navodi se u saopćenju u kojem ističu ”da je uhapšeni tokom konverzacija na internetu za primjer navodio napad na džamije u novozelandskom Christchurchu”.

Čitaj još:   PALA CRNOGORKA ZA UTAJU 60 MILIONA EURA: Sumnja se da je član kriminalne grupe, Interpol za njom tragao 10 mjeseci...(foto)

Tokom pretresa u kući osumnjičenog je zaplijenjena veća količina oružja i dokumentacija koja upućuje na radikalno desničarske kampanje.

List “Spiegel“ piše da su pretres i privođenje izvedeni 30. maja, a da je sud u Lubbergu potom odredio pritvor osumnjičenom.

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});