IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA NIJE DOBRA: “Meteoalarm” aktivirao žuto upozorenje za veći dio regiona… (foto i video)

Evropski meteorološki servis “Meteoalarm” aktivirao je žuto upozorenje za veći dio regiona juga Evrope i Balkana…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanje vijesti, utorak… 09. 06. 2020… 10. 11… PROGNOZA NIJE DOBRA: “Meteoalarm” aktivirao žuto upozorenje za veći dio regiona… (foto i video)

Žuti meteoalarm upaljen je za područja Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Tuzle, Bihaća, Višegrada i Livna, gdje se najavljuju obilne padavine, praćene grmljavinom i nevremenom.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana bit će nestabilno, s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a krajem dana očekuje se smanjenje oblačnosti.

Vjetar će biti slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura bit će od 17 do 23, na jugu i sjeveru do 26 stepeni.

utorak ,09.06.2020. godine
Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Pogoršanje vremena, mjestimično praćeno padavinama i južinom, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, iscrpljenosti. Pri tome će, više svježine tokom jutra i večeri, ipak djelimično umanjiti negativne efekte nestabilnih vremenskih prilika. Opšta slika biće neznatno ljepša na krajnjem zapadu zemlje.

Čitaj još:   ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE...

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme, tokom dana s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura iznosit će 22 Celzijeva stepena.

PO NAJAVAMA METEOROLOGA Za danas je upaljen žuti meteoalarm koji upozorava na grmljavinsko nevrijeme, za područja Banja Luke, Mostara, Tuzle, Bihaća, Prijedora, Višegrada, Livna i Sarajeva, saopćeno je iz FHMZ…

http://ibalkan.net

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more