BRAT BRATA UBIO ZBOG PLACA: “ZNALI SMO DA JE LUD, ALI NE TOLIKO”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Velika tragedija zadesila je porodicu Murgaški u petak po podne kada je Radoslav (49) sa nekoliko hitaca iz pištolja ubio tri godine mlađeg rođenog brata Žareta u dvorištu porodične kuće na Sentandrejskom putu u novosadskom naselju Klisa.

Kako saznajemo, ubistvu je prethodila kraća svađa u dvorištu kuće u kojoj je Žare živeo sa suprugom, dvoje djece i majkom Dragicom koju je njegovao jer je bila nepokretna zbog moždanog udara od prije oko godinu dana. Navodno su se posvađali zbog para, koliko kome pripada od imovine, a i ranije su imali verbalnih okršaja istim povodom.

Nakon što je ispalio smrtonosne hice u mlađeg brata, osumnjičeni Radoslav je sjeo u svoj “opel” i pobjegao sa mjesta zločina. Međutim, kako su komšije čule pucnjavu i istrčale na put, videle su njegov automobil i to prijavile policiji koja je ga je zaustavila i uhapsila u Partizanskoj ulici, nedaleko od mjesta na kome je, vjeruje se, ubio brata.

– Nisu ovo sada puke fraze i ona klasična priča “o pokojniku sve najljepše”. Žare je bio vrijedan čovjek, dobar otac i suprug i požrtvovan sin, za razliku od brata koji je rijetko svraćao da obiđe majku. Žare je od smrti oca stalno brinuo o majci, a pogotovo u poslednjih godinu dana od kada je imala moždani udar. Sa Radoslavom nikada nije bio u dobrim odnosima, a sve je eskaliralo kada im je umro otac Milorad. Od tada Radoslav tvrdi da je oštećen za nasljedstvo, što sigurno nije tačno. Pokojni Milorad je sinovima podijelio sve na ravne časti, a i nešto imovine je ostalo na Dragičino ime. Međutim, prije par godina ona je odlučila da proda jedan plac u blizini kuće i od tada kreću među braćom neprestane svađe jer je Radoslav htio svoj dio kolača za koji je smatrao da ga zaslužuje, dok Dragica nije bila baš voljna da mu išta da jer je nije obilazio niti pretjerano za nju mario – priča komšija braće.

Čitaj još:   ŠEŠELJ PRIZNAO DA JE NA SARAJEVSKOM RATIŠTU BIO MITRALJEZAC:"VUČIĆ MI JE SVJEDOK... (foto i video)

Dragica je namjeravala da proda plac na Sentandrejskom putu, a dokaz za to može se između ostalog naći i na Fejsbuk profilu njene snaje koja je tamo postavila tu objavu 25. maja u kojoj se navodi da se plac prodaje za 120.000 evra ili da se može izvršiti zamjena za neku drugu nekretninu.

– Pravo da vam kažem, ne bi me čudilo da je to bio i motiv za ubistvo. Ali plac još nije prodat. Znali smo da je Radoslav lud, ali ne toliko. On je odmalena bio ljubomoran na Žareta koji je oduvek bio sposobniji od njega. Pretpostavljam da je Dragica htjela da se oduži Žaretu za to što je njeguje pa da je htela da proda plac i da njemu novac, a da se Radoslav osjetio zakinutim i da je to izazvalo još jednu u nizu svađa, ali ovaj put fatalnu – priča sagovornik “Blica”.

Čitaj još:   Student podnio krivičnu prijavu protiv VLADIKE STEFANA zbog otmice...

izvor: blic.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});