SPREMITE SE ZA POTOP: Prognoza za narednih nekoliko dana… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

DANAS SUNČANO A NAREDNI DAN Poslijepodne i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja… 

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, nedelja… 14. 06. 2020… 08. 41… SPREMITE SE ZA POTOP: Prognoza za narednih nekoliko dana… (foto i video)

Danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost… Period od 09.06. do 22.06. Sedmicu koja je pred nama kao i nekoliko predhodnih obilježit će nestabilno vrijeme mjestimičnom kišom uz povremene sunčane intervale

Temperature zraka u 12 sati (°C): Bjelašnica 11; Ivan Sedlo 18; Livno, Neum, Sokolac 21; Sarajevo, Široki Brijeg, Srebrenica, Tuzla 23; Mostar 24; Bijeljina 25; Banja Luka, Bihać, Sanski Most 26;

Poslijepodne pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine.

Čitaj još:   BIH, STIŽE OSVJEŽENJE, TEMPARATURA U PADU: Vrijeme narednih nekoliko dana... (foto)

Do kolapsa saobraćaja došlo je i kod Hitne pomoći u Sarajevu.

Jutarnja temperatura od 13 do 19, a dnevna do 29°C.

nedjelja, 14.06.2020. godine
Pogoršanje vremena, koje će se postepeno širiti sa zapada prema ostatku zemlje, uslovljava lošiju opštu sliku. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih bolova na mjestima ozljeda. Hronični bolesnici trebali bi umanjiti aktivnosti. Sa noćnim satima, biometeorološke prilike dodatno će se pogoršati.  

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša je moguća na zapadu Bosne. Poslijepodne i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. Jutarnja temperatura od 13 do 19, a dnevna do 27°C.

U utorak nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 18, a dnevna do 26°C.

Čitaj još:   NENAD ČANAK:"Nema opravdanja za SRBIJU koja toleriše Šešelja"...

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 13 do 19, a dnevna do 25°C.

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});