IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RIJEKE PO ULICAMA: Oblaci se formiraju na sat vremena i prave HAOS, naredni dani kritični… (foto i video)

Meteorolozi kažu da se vremenske nepogode očekuju i narednih dana…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, srijeda… 17. 06. 2020… 20. 21… RIJEKE PO ULICAMA: Oblaci se formiraju na sat vremena i prave HAOS, naredni dani kritični… (foto i video)

Jako nevrijeme zahvatilo je Srbiju i ove nedelje. Najpogođeniji je centralni dio zemlje, u kom su bili jaki pljuskovi, velike količine padavina, a ponegdje je padao i grad. Ulice su ponovo preplavile bujice u kojima su se automobili gubili. Takve prilike možemo da očekujemo i narednih dana…

Kataklizmične scene ponovo su preplavile Srbiju, a i društvene mreže. Šokirani ljudi dijelili su skoro nerealne slike posledica nevremena iz čitave zemlje.

Osim uništenog puta, prošaranog blatom i barama nepoznatih dubina a da su građani Trstenika zabeleželi su nesvakidašnji prizor.

Parkirani automobili nanizali su se jedni na druge, prekrivajući se i na zadnjim točkovima haube onih koji nastavljali kolonu, podsećajući na udes.

Bujice su tekle i ulicama Niša, a bile su tolike da su „gutale“ gotovo čitava vozila, pa je jedan korisnik Tvitera ironično upitao: „Šta ćemo baš to mi u Veneciji?“

Čitaj još:   ZEMLJA ČUDA I ŠTRAJK GLAĐU: Vlast i opozicija, policija "živi zid"... (foto i video)

Slična situacija bila je i u Kruševcu, gdje automobili nisu mogli da prođu ni kolovozom, a da ne nanesu kišne talase na ivičnjake.

Meteorolog RHMZ- a Nedeljko Todorović, predočio nam je da je se i u centralnoj Srbiji palo od 20 do 50 litara kiše po kvadratnom metru, što se smatra pljuskom jakog intenziteta, odnosno, velikom količinom padavina za kratak vremenski period od pola sata do sat.

Kako je rekao, nepogode su bile izraženije u gradskim sredinama i to poput Požege, Čačka, Kraljeva, Kruševca, Kragujevca, Paraćina, Aleksinca i Niša, zbog stvaranja uličnih bujica…

Izvor Srbija danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more