IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KORONA U REGIONU: Nagli skok broja novozaraženih u Srbiji… (foto i video)

Uz 12.616 zaraženih od početka epidemije 6. ožujka, Srbija dosad ima 258 žrtava infekcije Covidom- 19…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, četvtrak… 18. 06. 2020… 20. 31… KORONA U REGIONU: Nagli skok broja novozaraženih u Srbiji… (foto i video)

Srbija u posljednja dva dana bilježi nagli skok registriranih slučajeva korona virusa, u srijedu do 15 sati bilo ih je 96, a u zadnjia 24 sata još 94, uz po jedan smrtni ishod svakog dana.

Prema podacima Ministarstva zdravlja na službenoj mrežnoj stranici covid19.rs, u srijedu je testirano 6.098 osoba, a u četvrtak još 6.032, ukupno 325.613 za tri i pol mjeseca.

Uz 12.616 zaraženih od početka epidemije 6. ožujka, Srbija dosad ima 258 žrtava infekcije covidom-19, a postotak smrtnosti iznosi 2,04%.

Na bolničkom liječenju je 589 pacijenata, od kojih je 17 na respiratorima.

Ravnateljica nacionalnog Instituta ali i za javno zdravlje “Dr. Milan Jovanović Batut” Verica Jovanović za epidemiološku situaciju u Srbiji kaže da je “pod apsolutnom kontrolom… bez obzira na broj pozitivnih slučajeva”...

“Virus na teritoriju naše zemlje pokazuje karakteristike niti se manifestira što je to bilo u ožujku. Imamo asimptomatske slučajeve i imamo kliničke slike koje su blage”, ustvrdila je Jovanović za Radio-televiziju Srbije.

Čitaj još:   SJAJNE VIJESTI: U FBiH u zadnja 24 sata nije bilo zaraženih na Covid- 19...

Upozorila je da građani “moraju naučiti”  živjeti s virusom “koji je i dalje u našem okruženju” da se prijenos virusa i širenje zaraze trebaju sprečavati primjenom preventivnih mjera i osobnom zaštitom.

Epidemiolozi upozoravaju da je “sada sve na individualnoj procjeni rizika”, te da “nijedan zakon ni propis ne može biti iznad vlastite želje da se ostane zdrav i sačuva obitelj”.

Istodobno se upozorava na neophodnost poštivanja fizičke udaljenosti i redovitog pranja te dezinfekcije ruku kao i nošenja zaštitnih maski za lice u zatvorenom prostoru.

Srbija je zbog pandemije koronavirusa 15. ožujka proglasila izvanredno stanje koje je ukinuto 8. svibnja.

Tokom vanrednog stanja primjenjivane su represivne zaštitne mjere, uključujući apsolutnu zabranu kretanja starije od 65 godina, policijski sat koji je primjenjivan i u vrijeme vikenda petka popodne pa sve i do ponedjeljak ujutro...

izvor agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more