IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dr Darija Kisić: Ovo nije onaj virus iz marta, ali se isto prenosi… (foto i video)

Mladi većina među novozaraženima, treba se ugledati na starije…

BEOGRAD: Srbija, Recepti, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, subota… 20. 06. 2020… 11. 31… Dr Darija Kisić: Ovo nije onaj virus iz marta, ali se isto prenosi… (foto i video)

Zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje“Dr Milan Jovanović Batut” dr Darija Kisić Tepavčević rekla je i da “ovaj virus više nije onaj iz marta i aprila”, da se danas pojavljuje u mnogo blažoj formi nego prije tri mjeseca, ali da su načini prenošenja isti pa i dalje treba primjenjivati sve zaštitne mjere. Za održani fudbalski derbi kazala je da nije bio skup visokog rizika, jer je održan na otvorenom.

“Mi stalno ponavljamo da ove mjere koje zvuče banalno, ali i to je sve distanca, maske i pranje ruku, spasavaju živote da treba ugledamo se na najstarije koji u ukupnoj strukturi gotovo i ne oboljevaju”, rekla je dr Kisić Tepavčević u Dnevniku RTS.

Ona je dodala da među studentima ima oko 20 obolelih sa asimptomatskom ili blažom kliničkom slikom, ali da i među njima ima hroniničnih bolesnika, pa je oprez neophdan.

Čitaj još:   ISTANBUL: Turska Superliga u fudbalu nastavlja se 12. juna... (foto)

Prema njenim riječima bilo kakva manifestacija na kojoj je i više ljudi predstavlja rizik, ali je nedavni fudbalski derbi bio na otvorenom gdje je mogućnost zaraze manja, pa se u odnosu na broj prisutnih ali i na broj oboljelih, ne smatra da je to bio skup velikog rizika.

Dr Darija Kisić Tepavčević je istakla da kapaciteti infektivnih klinika za sad odgovaraju trenutnim potrebama, kao i da i za sve Ginekološko akušerske klinike imaju izolacione jedinice predviđene za smještaj oboljelih trudnica.

Izvor iBalkan.net / agencije (Beta)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more