IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Erdogan: Tursku uvodimo među deset najvećih ekonomija na planteti… (foto i video)

Predsjednik Republike Turske Tajip Erdogan putem videokonferencije prisustvovao svečanom otvaranju brane u Karsu tom prilikom istakao je da pored postojećih 299 izgradila još 585 brana u posljednjih 18 godina…

ANKARA (KARS): Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, subota … 20. 06. 2020… 17. 31… Erdogan: Tursku uvodimo među deset najvećih ekonomija na planteti… (foto i video)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan otvorio je branu na istoku zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je putem videokonferencije prisustvovao svečanom otvaranju brane provinciji Kars tom prilikom istakao je Turska pored postojećih 299 izgradila još 585 brana u posljednjih 18 godina tokom vladavine Stranke pravde i razvoja (AK).

“Kad smo došli na vlast, u našoj zemlji je bilo 276 brana. Danas Turskoj poklanjamo 585. branu u posljednjih 18 godina”, kazao je Erdogan.

U obraćanju, istakao je da je Turska od početka epidemije koronavirusa ostvarila značajan napredak i u pogledu stanja demokratije i ekonomije.

“Suočili smo se sa pandemijom tokom koje su čak i razvijene zemlje ostale bespomoćne. Mi nismo imali problema u pogledu zdravstvene infrastrukture, lanaca snadbijevanja hranom i medicinskom opremom te efikasnim upravljanjem u pogledu javne sigurnosti”, rekao je turski predsjednik.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 11. oktobar 2019. godine

Posebno je naglasio dobar i pravovremen odgovor turskih institucija po pitanju ekonomije.

“Znakovi po pitanju oporavka u oblasti ekonomije prilično su snažni“, dodao je Erdogan, iznoseći prognozu da će Turska u drugoj polovini godine ostvariti “ogroman zamah u ekonomiji”.

“Stupamo i u eru u kojoj će se još više osjećati prisustvo Turske u pogledu globalne proizvodnje i lanaca snabdijevanja. Naše najveće prednosti su i uz kvalitetan dinamičan ljudski kapital, strateška snažna infrastruktura, a sve to nam može uveliko pomoći da ostvarimo prilike koje stoje pred nama. Kao nikada ranije, blizu smo da Tursku uvedemo među deset najvećih ekonomija na svijetu”, kazao je Erdogan….

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more