IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOKANTNO: Policija saslušava antifašiste zbog skupa protiv Bleiburgške mise… (foto i video)

ŠOKANTNO: FAŠIZAM PROTIV GRAĐANSKOG ANTIFAŠIZMA…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, utorak 23. 06. 2020…11 : 23…ŠOKANTNO: Policija saslušava antifašiste zbog skupa protiv Bleiburgške mise… (foto i video)

Saznajemo i da su još neki od organizatora skupa pozivani ovih dana na informativne razgovore u policijske stanice u Sarajevu. Iz SUBNOR-a sve ove događaje ocjenjuju kao pristisak vlasti na sve antifašističke snage u Sarajevu i BiH

Sead Đulić, predsjednik SUBNOR-a BiH, danas će biti saslušan u Policijskoj upravi Mostar zbog organizacije protestne šetnje 16. maja u Sarajevu.

Ovih dana policija je saslušala i druge organizatore okupljanja zbog mise koja je tog dana služena u Katedrali srca Isusova u Sarajevu, a bila je povezana sa žrtvama Bleiburga.

Kako je za medije kazao Sead Đulić on će po pozivu nadležnih organa mora pojaviti u 10 sati u Policiskoj upravi Mostar zbog komemorativne šetnje kao i Saveza udruženja antifašista boraca Narodnooslobodilačkog rata SABNOR koji je u Sarajevu privukao hiljade građana.

Sead Đulić (Foto: Klix.ba)

“Prije mene u Sarajevu saslušani su i drugi, ne znam to i ko je policiji naložio istragu i saslušanja, ali sigurno da se taj događaj bespotrebno politizira. Ako nekom smetaju antifašisti onda znamo u kakvoj državi živimo”, kazao je Đulić navodeći da se organizatore tereti da su kršili javni red i mir te epidemiološke mjere.

Kaže kako posljednja dešavanja u Skupštini Kantona Sarajevo i Federalnom parlamentu sugeriraju ovakvo dešavanje policijska saslušavanja antifašista ne čude.

Čitaj još:   SARAJEVO: Na Koševu derbi Bosne i Hercegovine... (foto, video)

SABNOR je u Sarajevu organizovao skup nakon što je objavljeno da će misa za Bleiburg biti održana u sarajevskoj katedrali. Dan ranije su na Marijin Dvoru i iznad Vječne vatre postavljene velike fotografije na kojima se nalaze građani Sarajeva koje je NDH ubila vješanjem.

Kao što je poznato, ova dva istovremena događaja prošla su bez ikakvih incidenta jer su odražavala na dvije različite lokacije, te poziv Sejo Đuliću, kao predsjedniku SUBNOR-a, djeluje potpuno iznenađujuće. Saznajemo da su još neki od organizatora i skupa pozivani ovih dana na informativne razgovore u policijske stanice u Sarajevu.

Iz SUBNOR- a ove događaje ocjenjuju pristisak vlasti na antifašističke snage u Sarajevu i BiH. 

Više informacija o ovome saslušanju objavit ćemo tokom današnjeg dana…

Čitaj još:   SARAJEVO: U FBiH UVEDEN POLICIJSKI SAT OD 21 DO 5 UJUTRO- "Smanjuje se i..."(foto)

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more