IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JASMINA CURIĆ PREDSJEDNICA BNV POZVALA ERDOGANA DA POŠALJE TURSKE LJEKARE U SANDŽAK

NOVI PAZAR – Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić pozvala je danas turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da medicinsko osoblje iz te zemlje uputi u Sandžak zbog kako je navela, jako ozbiljne situacije sa epidemijom korona virusa.

Ona je u pismu Erdoganu navela da od početka juna u Novom Pazaru i Tutinu broj oboljelih “ubrzano raste sa velikim brojem težih slučajeva koji zahtevaju bolničku i medicinsku pomoć”.

“Situacija je poslednjih deset dana postala jako ozbiljna, u Novom Pazaru i Tutinu imamo više desetina novih slučajeva na dnevnom nivou, a pacijenti u kritičnom stanju se svakodnevno šalju na dalje liječenje u veće medicinske centre širom Srbije”, navela je Jasmina Curić a prenio BNV.

Upozorila je da je u novopazarskoj bolnici 20 ljekara i više od 40 medicinskih tehničara i pomoćnog osoblja inficirano korona virusom kao i da se broj umrlih “povećava iz dana u dan”.

Čitaj još:   Istanbul: Razigrani delfini i performans ispod mostova na Bosforu... (foto i video)

“Imajući u vidu relativno nisku stopu smrtnosti u Turskoj u poredjenju sa velikim broj zaraženih u Vašoj zemlji, uvjereni smo da će Vaše medicinsko osoblje, prije svega ljekari, adekvatno zamijeniti naše oboljele ljekare i na taj način pomoći prevazilaženju krize u kojoj se narod Sandžaka našao u ovoj opštoj nevolji”, navela je predsjednica BNV u pismu turskom predsjedniku.

izvor: Beta

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more