IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pripremite se za drastične promjene: Prvo 35 C u hladu, a onda… (foto)

Danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost…

SARAJEVO:Regija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, petak 26. 06. 2020…10: 23 … Pripremite se za drastične promjene: Prvo 35 C u hladu, a onda… (foto)

Period od 26.06. do 06.07. Izraženije promjene vremena u samom regionu i u Bosni i Hercegovini neće biti ni tokom većeg dijela ove sedmice.

Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi mogući su ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a najviša od 25 do 35 stepeni.

petak , 26.06.2020. godine
Jutro će biti ugodnije, potom bi, usljed porasta temperatura a kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogle nastupiti nešto jače tegobe. Poželjno je sad reducirati boravak na otvorenom i suzdržavati se ali i od težih aktivnosti u poslijepodnevnim satima. Također, neophodno tokom dana provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 12, Sokolac 13, Bugojno 14, Ivan Sedlo 15, Jajce 16, Drvar, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 17, Doboj, Livno, Sanski Most Zvornik 18,Banja Luka i Bihać 19Grude i Tuzla 20, Bijeljina, Široki Brijeg i Trebinje 21, Mostar, Neum i Stolac 22°C.

Čitaj još:   TREBA ZNATI: Maslinovo ulje nikako ne koristite za ove tri stvari... (foto, video)

U subotu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem dalje oblačnosti, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 16 do 21, a najviša dnevna do 35 stepeni.

U nedjelju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak. Jutarnja temperatura od 16 do 21, a najviša dnevna do 35 stepeni.

U ponedjeljak sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak.

Jutarnja temperatura od 16 do 21, a najviša dnevna do 35 Celzijevih stepeni.

http://iBalkan-net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more