IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Preminuo legendarni fudbaler i bivši selektor JUGOSLOVENSKE reprezentacije ILIJA PETKOVIĆ

Ilija Petković, legenda jugoslovenskog fudbala, preminuo je u Beogradu u 74. godini.

Nekadašnji selektor nacionalnog tima primljen je u Urgentni centar u ponedeljak u teškom stanju zbog povišene temperature i pucanja dvanestopalačnog crijeva, da bi posle potvrde da ima koronu prebačen u kovid bolnicu na Bežanijskoj kosi.

Najpre se pojavila informacija kako je legendi fudbala stanje stabilizovno, a onda se sve naglo promjenilo. Petkovića su prebacili na respiratore, Ilija se borio nekoliko dana, ali njegova slaba pluća i srce ipak nisu izdržali. 

Petković je bio jugoslavenski reprezetantivac od 1968. do 1974., dugogodišnji kapiten i jedan je od najboljih igrača OFK Beograda u historiji toga kluba. Među rijetkim je fudbalerima koji je sudjelovao na svjetskim prvenstvima i kao igrač i kao selektor, oba puta u Njemačkoj: 1974. i 2006. godine. Poznat je i kao posljednji selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Čitaj još:   TURSKI MEDIJI OTKRILI: EMINA Jahović ostavila Sadetina, MILIONER u depresiji?
FUDBAL – Jugoslavija YUG – Francuska 5 :1. ILIJA PETKOVIC, fudbaler Jugoslavije, na utakmici protiv Francuske, proslavlja gol. Beograd, 24.04.1968. photo:T.Mihajlovic

izvor: agencije

VIC DANA: Đetići u BUDVI na jutarnjem piću… (foto)

Vaso, čoče, evo VELIČASNOG, sklanjaj taj konjak da ga ne Read more

BOSANKA SRUŠILA SAN O BOLJEM ŽIVOTU U NJEMAČKOJ! Neka niko ne shvati pogrešno moje riječi, ali OVO TREBA ZNATI!

Srbiju je za poslednjih 20 godina napustilo 14 odsto stanovništva, Read more

Čitaj još:   VELIKI KONCERT U TEŠNJU: Dvadeset hiljada ljudi dočekalo Nermina Handžića, pobjednika Zvezda Granda... (foto, video)