IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: ZA ŠTA SLUŽE ŠATORI ISPRED BOLNICE?

U emisiji “Jutro” na TV Prva govorilo se o epidemiološkoj krizi u Novom Pazaru.

Situacija je stabilna, prije par dana pacijenti su doslovno bauljali koliko su loše. Ovog jutra nije tako, uspostavljen je sistem.

“Bilo je teško, ali došli su eksperti, sistem je počeo da funckioniše, danas stižu radiolozi i anestiziolozi. Zdravsteni sistem jeste otežan, bio je priliv velikog broja teških pacijenata u kratko vrijeme, bilo je u jednom haosu, i veći sistemi bi teško podnijeli. Ljudi pričaju da korona ne postoji, ali ona je ralnost, zato apelujemo na mjere prevencije. Ministarstvo zdravlja pomoglo da su uspostavi sistem. Doktori sa različitih sistema su preusmjereni. Teško, ali ipak je mnogo lakše”, kaže dr Mahmutović.

O tome zašto su postavljeni šatori ispred bolnice? Da li je dovoljno 20 kovčega i 200 džakova, kako se pisalo da je naručeno?

“Kriznom štabu su potrebna dva šatora da bi doktori mogli da se presvuku kad izađu iz klinike, to nema veze sa pacijentima. Pričaju stigla vojaska, pacijente drže pod šatorima. Oni su tu samo za doktore da imaju gdje da skinu infektivno odijelo”, kaže dr Mahmutović i dodaje da su ove druge porudžbine su normalne u svakom zdravstvenom sistemu.

Da li ima kiseonika, opreme? Dr Mahmutović kaže da su ga uzrujale kritike, ali nema vremena da se bavi za dezinformacijima.

Čitaj još:   ALEKSANDAR Bogdanović: Još samo da napišu kako URA planira da NAMAKNE 15. MANDAT...

“Te nema kiseonika, nema regulatora, naravno da ima. Samo da se ne stvara slika da nečega nema kad ima, ima kiseonika, lijekova.

foto naslovnice: Irfan Ličina

izvor: mondo.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more