IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OGLASILI SE IZ HRVATSKE: Kada će građani BiH moći preko granice… (foto + video)

Nakon informacija novim mjerama zabrane čak i u tranzita kroz Hrvatsku, oglasila se i Vlada RH na zvaničnom Twitter nalogu…

ZAGREB: Svijet, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, ponedeljak…29. 06. 2020 … 10:05.OGLASILI SE IZ HRVATSKE: Kada će građani BiH moći preko granice… (foto + video)

“Što se tiče granice i režima prema državljanima BiH, obadvije države trebaju poduzimati napore da se što smanji intenzitet novozaraženih osoba radi sigurnosti dvije države. Epidemiološka slika bude a i samo zadovoljavajuća mjere će biti ukinute”, naveli su iz Vlade RH.

Nakon što je glasnogovornica Granične policije Bosne i Hercegovine Franka Vican za N1 izjavila kako je Granična policija BiH zaprimila informaciju od MUP-a Republike Hrvatske da preko GP Doljani i GP Metković nije dozvoljen tranzit državljana BiH koji putuju za Neum, a dok iz Ministarstva vanjskih poslova BiH su za N1 istakli kako im je iz više izvora potrđeno da ovakva izjava nije tačna. 

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Amela Terzić, rekla"sudbonosno da i to sa...

“Ako jeste, neka Granična policija izda saopštenje pa da se naši građani ne maltretiraju preko Svitave u povratku”, poručuju iz MVP-a BiH.

U vezi sa reciprocitetom mjera naglašavaju da i BiH može uvesti izolaciju za građane Hrvatske kojima je sada omogućen nesmetan ulazak u BiH, i da te podsjećaju da je za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore po odluci Vijeća ministara BiH koja je trenutno na snazi omogućen nesmetan ulazak u BiH.

“Ministarstva su da u kontaktu i nadamo se da će se svi nesporazumi riješiti na obostrano zadovoljstvo i u duhu dobrosusjedskih odnosa”, naglašavaju iz Ministarstva vanjskih poslova BiH...

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more