IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO stoji na raspolaganju BRATSKOM narodu NOVOG PAZARA… (foto)

Povodom dramatičnih vijesti koje stižu iz Novog Pazara u kojem vlada haotična situacija zbog velikog broja oboljelih građana i medicinskih radnika od koronavirusa, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je danas putem videlinka razgovarao a i sa kolegom, gradonačelnikom Nihatom Biševcom.

Skaka je istakao da se u Sarajevu i Bosni i Hercegovini s velikom pažnjom prati trenutno stanje u Novom Pazaru koji vodi tešku bitku sa pandemijom koronavirusa. 

Grad Sarajevo kao institucija i kao glavni grad BiH vam stoji na svom raspolaganju.

Uz iskrenu i ljudsku podršku i vjeru ćete uspjeti prebroditi ovu tešku krizu, Grad Sarajevo sa svojim građanima spreman pružiti svu potrebnu pomoć-  poručio je gradonačelnik Skaka. Iako se Sarajevo i BiH i sami suočavaju sa problemima izazvanim COVID-19, prijatelji se ne zaboravljaju. 

Sarajevo i Novi Pazar, ističe Skaka, imaju posebnu vezu. Tradicionalno prijateljstvo i naklonost potvrđeno je i uspostavom partnerskih i svih drugih pobratimskih odnosa dva grada.

Čitaj još:   UŽAS- SVE JE NESTALO ZA 15 MINUTA: Gori fabrika, policija evakuira građane, vatrogasci u borbi s vatrenom stihijom (foto, video)

Ovo zajednička borba sviju nas. Gradovi se trebaju držati skupa, solidarisati se u ovo krizno doba i međusobno sarađivati ali na zaštiti i dobrobiti svojih građana- poručio je Skaka. 

Smatra da saosjećanje sa ljudskom patnjom, i naša obaveza i odgovornost za ljude u nevolji neodvojivi je dio partnerstva i savezništva.

Gradonačelnik Sarajeva izrazio je uvjerenje da će bratski narod Novog Pazara i cijele regije Sandžaka uspjeti savladati i ovu tešku situaciju i ponovo se uzdići i oporaviti, kao što je to činio mnogo puta do sada.

Izvor: agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more