IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Hirurg ENES ZOGIĆ direktoru MAHMUTOVIĆU- POMOZI NARODU I DAJ OSTAVKU

Novi nalet virusa korone u Srbiji najteže je pogodio Novi Pazar, gdje je broj zaraženih porastao na 466. Prvo se na društvenim mrežama smo mogli da vidimo sve potresne snimke iz pazarske bolnice, a reakciju na teško stanje i razne probleme na koje medicinsko osoblje tamo nailazi, pročitali smo večeras u otvorenom pismu hirurga Enesa Zogića, koje je uputio direktoru Opšte bolnice Mehu Mahmutoviću.

Njegovo pismo vam prenosimo u cjelosti:

Poštovani građani, za one koji me ne znaju, ja sam hirurg u OB Novi Pazar. Trenutno sam na radnom mestu, dežuram. Shodno razvoju situacije i teškog stanja izazvanog epidemijom Covid-19 virusa, direktoru OB Novi Pazar, dr M. Mahmutoviću upućujem OTVORENO PISMO

Direktore, za tebe imam samo jedno pitanje: da li si ti normalan?!? U ovakvoj situaciji, kada je našoj bolnici i našim građanima svaki zdravstveni radnik neophodan, svaki anesteziolog zlata vredan, a da i ti našeg vrsnog anesteziologa, dr Fekovića šalješ prinudni odmor i udaljavaš ga sa radnog mesta i iz bolnice. A zašto?!?

Zato što je pod enormnim stresom emotivno reagovao na neprofesionalno, neodgovorno i nemarno ponašanje “stručnjaka” iz Kragujevca koji su nam došli na “ispomoć” zbog čega je izgubljen jedan mladi život našeg policajca (Bog dragi podari najljepše mesto na onom svijetu, a porodici i prijateljima moje iskreno saučešće), a da mu nije pružena prilika da se za njega uradi sve što je bilo moguće! Pritom su bili ugroženi životi još dvojici njegovih kolega! Srećom, brzom intervencijom Ministarstva UP i da ova dva naša sugrađanina hitno transportovana za Beograd u pratnji istog tog Fekovića, da se u toku transporta bori da ih održi u životu!

Čitaj još:   ISTANBUL: Erdogan razgovarao s porodicom Khashoggija...

Da li znaš direktore, šta u ovakvim situacijama znači anesteziolog?!? Da li znaš koliko naši anesteziolozi ginu od posla svo ovo vreme u borbi za svaki život?!? Udaljavanjem Fekovića ne kažnjavaš njega, direktore… kažnjavaš ovaj narod!!! Sa kojim pravom direktore?!? Sa kojim pravom?!?

Zbog ovoga, a i ostalih propusta, imam samo jednu molbu za tebe, direktore: molim te, ali molim te, pomozi ovom narodu… i daj istom neopozivu ostavku!!!!

Dr. Enes Zogić

izvor: agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more