APEL POZNATIH: PAZAR NA KOLJENIMA, SRBIJO USTANI…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U jeku pandemije koronavirusa i uslijed sve većeg broja zaraženih građana Novog Pazara ovim virusom, domaće javne ličnosti odlučile su da upute novčanu pomoć, ali i apel svim svojim pratiocima da zajedno pomognu najugroženijima.

Jedan od pionira je glumac Miloš Timotijević, koji je apelovao na svoje pratioce putem društvenih mreža da se, kako kaže, svi zajedno organizuju i doniraju novac ili medicinsku opremu stanovnicima Novog Pazara, koji se trenutno suočavaju sa kolapsom zdravstvenog sistema.

“Kao što ste vjerovatno već čuli, u Novom Pazaru je veliki problem. Dosta ljudi, pogotovo medicinskih radnika, se žali da nemaju dovoljno medicinske opreme. Svaka vaša donacija bi pomogla ljudima dolje da se izbore sa ovom pošasti. Molim vas da se organizujemo svi i da pomognemo, svaka donacija će dobro doći”, rekao je Timotijević putem videa na Instagramu.

Zaštitne maske, rukavice, posteljine, kape, kaljače, mantili za jednokratnu upotrebu, viziri, zaštitne naočari, posteljine, sredstva za dezinfekciju, kao i ampule vitamina C i alfa D3 neophodni su za zadravstvene ustanove u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, koji se bore sa naglim porastom broja pacijenata zaraženih koronavirusom.

Čitaj još:   SULEJMAN Ugljanin, traži da na idućim izborima, Sandžak bude zasebna politička i teritorijalna cjelina...

Odmah za njim, konkretnu novčanu pomoć, odnosno iznos od pet miliona dinara, uplatio je Novak Đoković. Potvrđeno je da je Đoković donirao pet miliona dinara za pomoć Novom Pazaru, koji je trenutno jedno od najvećih žarišta koronavirusa u Srbiji. Tamo je proglašena i vanredna situacija zbog sve većeg broja slučajeva.

Apelu se pridružio i glumac Sergej Trifunović, koji je na društvenoj mreži Tviter apelovao na svoje pratioce da, ukoliko su u mogućnosti, donesu humanitarnu pomoć u štab “PSG-a” na čijem je on čelu.

“U Novom Pazaru je zaraženo 20 lekara i 40 medicinskih sestara. Jednini infektolog u Novom Pazaru je Dr Lejla Ćeranić. Umiru desetine, fali ampula vitamina c, maski, vizira, alkohola, asepsola. Vaskolika tviter zajednico, ne bi bilo loše da u Kosovsku 8 prilažete sve što možete od pomenutog”, napisao je on na Tviteru.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Prihvaćena ostavka Kenana Kolašinca... (foto i video)

Pjevačica Emina Jahović takođe je poslala podršku, ali i apel građanima u svom rodnom gradu. Pjevačica je istakla da je “boli srce” zbog trenutne situacije sa koronom u Novom Pazaru i apelovala na sve da situaciju shvate krajnje ozbiljno.

“Jako mi je teško zbog svega što se dešava u mom rodnom gradu, Novom Pazaru… Inače, i u cjeloj Srbiji, srce me boli. Ali mi je još teže kada vidim da ljudi dolivaju ulje na vatru i raspiruju mržnju, ne znajući da samo skreću pažnju sa onoga što je zaista važno”, napisala je ona na društvenim mrežama i dodala:

“Ljudi, borimo se protiv virusa, COVID-19… ne jedni protiv drugih. Dajte da nađemo način da pomognemo, volontiramo, upozorimo na nošenje maski i rukavica. Da se ne okupljamo, držimo distancu, upozorio jedni druge na isto.”

izvor: novaS

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});