BEOGRAD: Posebne mjere Vlade obavezne za Novi Pazar i Tutin… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Od danas je u zabranjeno okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ukoliko nije moguće obezbijediti fizičku distancu od…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak…03.07.2020… 09: 59…BEOGRAD: Posebne mjere Vlade obavezne za Novi Pazar i Tutin… (foto)

Uredbom Vlade Srbije, pojedine mjere za suzbijanje širenja virusa korona u mjestima gdje zbog epidemiološke situacije proglašena vanredna situacija, a to su Novi Pazar, Kragujevac, Vranje i Tutin, od danas postaju obavezne.

Od danas je u tim mjestima zabranjeno okupljanje u zatvorenom i na otvorenom prostoru više od pet osoba, ukoliko nije moguće obezbijediti fizičku distancu dva metra odgovarajuće mjere lzaštite, zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija, a radno vreme ugostiteljskih objekata je od 7 do 20 časova.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitne maske i poštovanje fizičke distance od dva metra.

Čitaj još:   STRAŠNO: Muamera SMS- om šokirala muža, "Ne vraćam se kući, ti se staraj o djeci..." (foto)

Mjere podrazumijevaju i prilagođavanje rada ugostiteljskih objekata tako, za jednim stolom ne mogu sjedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloljetna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Uredba podrazumijeva i punu primenu svih preventivnih mjera ali prvo u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

U osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama odložena su okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće organizovani uz primjenu svih mjera lične zaštite, fizičku distancu od dva metra, obavezno nošenje maske i/ili vizira i rukavica.

U javnom prevozu obavezno nošenje zaštitnih maski, redovno prvo i to provetravanje i dezinfekciju vozila.

Zabranjeno je korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, a uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje će raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni ljepote, fitnes centri ali i kao teretane.

Izvor: agencije

Čitaj još:   BANJA LUKA Okupljanje grupe "Pravda za Davida" i "Narodni protest" u centru grada...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});