GRAĐANI NOVOG PAZARA VUČIĆU I BRNABIĆKI: “Ako je BOLNICA NAJOPREMLJENIJA, zašto je, Novak Đoković morao da DONIRA…”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Reagujući na izjave premijerke Srbije Ane Brnabić i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ugledni Novopazarci ističu da su posjeta državnog vrha u utorak, ali i poruke koje su čuli nakon toga, skandalozan pokušaj prikrivanja problema s kojim se Novi Pazar suočio u korona-krizi, kao i da ne oslikavaju pravu sliku stanja u ovom gradu, prenosi Nova.rs.

Za optužbe da su nezadovoljni građani “narkodileri” koji pokušavaju da “destabilizuju državu”, kažu da je čista politizacija, kojoj nije mjesto u tragediji koja je zadesila Sandžak.

Fatmir Mavrić, osnivač organizacije Centar za akademski progres, koji je bio jedan od učesnika protesta protiv Brnabić, ističe da je posjeta premijerke “svojevrsni skandal i potvrda onoga u šta Novopazarci već dugo sumnjaju, a to je nebriga državnog vrha o njihovom stanju i njhovom zdravlju”.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: PUCNJAVA NA AUTOBUSKOJ STANICI : Projektili letjeli na sve strane (FOTO+VIDEO)

“Premijerka je okupljenim građanima izjavila da su svi oni politički aktivisti. Ja sam bio jedan od onih koji su prisustvovali skupu i nisam politički aktivista. Ja sada pitam da li je premijerka imala želju da diskredituje okupljene. Ona i ministar Lončar su u više navrata optužili medije kako plasiraju lažne vesti o stanju u Opštoj bolnici u Novom Pazaru. A zapravo su njih dvoje obmanuli javnost Republike Srbije svojim nastupom, skandaloznim pristupom i neljudskim odnosom prema žrtvama Covida-19”, kaže Mavrić.

On dodaje da je, kako su mogli da čuju po kazivanju malobrojnih ljekara koji su se odvažili da iznesu svoje mišljenje, veliki broj ljudi izgubio bitku za život upravo zbog nedostatka svega onoga za šta je premijerka rekla da ga ima u izobilju.

Čitaj još:   NOVI HAOS: Korona virus u Italiji odnio 107 života, samo je u srijedu 28 umrlih... (foto)

“Bezobzirnost državnog vrha prema građanima Novog Pazara nije prestala ni posle posete u obraćanju predsednika Aleksandra Vučića, koji je izjavio da je bolnica u Novom Pazaru najbolje opremljena. Postavljam pitanje: Ako je najbolje opremljena, da li su dve mlade dame koje su za 24 sata uspele da učine za svoj grad više nego svi političari za 30 godina, imale potrebu da pomažu svom gradu? Ako je ovo najopremljenija bolnica, da li je Novak Đoković morao da donira nekoliko miliona dinara?”

izvor: SB

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});