TUGA DO NEBA: Otac Habiba Nurmagomedova preselio od posljedica koronavirusa… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Abdulmanap Nurmagomedov je izgubio borbu za vlastiti život, a tu vijest je potvrdio i Razman Kadirov, predsjednik Čečenije…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, Sport Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak 03.07…202019: 00… TUGA DO NEBA: Otac Habiba Nurmagomedova preselio od posljedica koronavirusa… (foto i video)

Abdulmanap Nurmagomedov (57), otac slavnog borca Habiba (Khabiba), preselio je sa ovog na onaj bolji svijet a to se desilo je danas od posljedica zaraze koronavirusa i srčanih problema koje je imao još od sredine maja.

Kako javljaju ruski mediji, Abdulmanap je izgubio borbu za život, a vijest je potvrdio i Razman Kadirov, predsjednik Čečenije, dobar prijatelj porodice Nurmagomedov. 

Abdulmanap je u maju hitno prebačen u bolnicu u Moskvi, gdje je bio u indukovanoj komi u dva navrata, a imao je i operaciju srca…

Čitaj još:   NOVI PAZAR I TUTIN Pod pojačanim epidemiološkim nadzorom oko 800 LJUDI...

Prethodno je – 25. aprila, primljen u bolnicu u Mahačkali sa sumnjom na upalu pluća. Kasnije je objavljeno da je pozitivno testiran na koronavirus i da se liječi u moskovskoj bolnici. 

Ruski mediji su ranije pisali kako su Abdulmanap loše liječili u Dagestanu, da je došlo do komplikacije i na kraju nije uspio da se izvuče.

Podsećamo, porodicu Nurmagomedov je u prethodnih nekoliko mjeseci “pokosio” koronavirus od kojeg je preminulo nekoliko članova te familije.

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});