NOVI PAZAR: Pet osoba preminulo, 363 na liječenju…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Koordinator Opšte bolice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek rekao je i da danas da je u poslednja 24 sata u ovom gradu preminulo pet osoba koje su bile zaražene korona virusom.

On je na konferenciji za novinare rekao da su među preminulima tri žene i dva muškarca i da su svi imali propratne bolesti.

“Trenutno imamo osam pacijenata na respiratoru, a u poslednja 24 sata bila su tri transporta u tercijarne zdravstvene ustanove. U ovom periodu bilo je 29 prijema, pa trenutno u kovid bolnici imamo 363 pacijenta. Po ukupnom broju pacijenata smo druga ili treća bolnica u Srbiji, a nije jednostavno bilo za samo 10 dana preći iz non kovid u kovid bolnicu“, rekao je Đerlek.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Požar na Šestovskom brdu...

On je rekao da nema mesta panici, da je u ovom trenutku najpotrebija tolerancija i puna saradnja medicinskih radnika i pacijenata.

“Borićemo se da bude što manje žrtava u cijelom Sandžaku, jer svaki spašen život nema cijenu. U Novom Pazaru je situacija stabilizovana, a radimo na stabilizaciji situacije u Sjenici i Tutinu“, rekao je Đerlek.

On je apelovao na građane da se jave čim osjete prve simptome korona virusa, jer u teškom stanju može da bude kasno.

izvor: radiostoplus.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});