IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Carinici zaustavili braću u “mercedesu”: U džepu kod jednog su našli nešto šokantno… (foto)

Detaljnim pregledom automobila, prtljaga i putnika, carinici su a u džepu suvozača pronašli kutiju cigareta u kojoj su se bile tri…

GRADINA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 08. VII 2020, 22: 05… Carinici zaustavili braću u “mercedesu”: U džepu kod jednog su našli nešto šokantno… (foto)

Pokušaj krijumčarenja zlata u fizičkom obliku nije retkost, navode u Upravi carnina…

Na prelazu Gradina carinici spriječili pokušaj krijumčarenja investicionog zlata u obliku zlatnih pločica teških 220 grama koje su našli a u automobilu holandskih registracija, saopštila je Uprava carina.

Zlatne pločice nađene su u mercedesu u kome su bila dva brata, inače to su državljani Holandije turske nacionalnosti, koji su a na izlaznoj kontroli rekli da sa sobom nose samo lične stavri.

Međutim, detaljnim pregledom automobila, prtljaga i putnika, carinici su u džepu 53- godišnjeg suvozača pronašli kutiju cigareta u kojoj su se nalazile tri zlatne pločice.

Riječ je o takozvanom investicionom zlatu u obliku pločica, od kojih su dvije bile u velikim apoenima od po 100 grama, a jedna u manjem apoenu od 20 grama.

Čitaj još:   Vic dana Mujo i aktuelna ljubavnica...

Kako je utvrđeno da vrijednost nađenih pločica prelazi cijelu trećinu vrednosti automobila u kome su otkrivene i vozilo je bilo privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

Foto/Uprava carina
Foto/Uprava carina
Foto/Uprava carina

Pokušaj krijumčarenja zlata u fizičkom obliku nije retkost, navode u Upravi carnina i napominju da se prenos takozvanog investicionog zlata a i preko granice obavlja u skladu sa odredbama Zakona o kontroli predmeta prvo od dragocenih metala.

Taj zakon predviđa da se prometom takvih predmeta mogu baviti isključivo lica koja su registrovana za obavljanje odgovarajuće dijelatnosti.

Izvor: Objektiv.rs