IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE NOVA PROMJENA VREMENA… (foto)

Očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina, jutarnja temperatura od 14 do 20, a dnevna do 34 stepena C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti,četvrtak, 09. VII 2020, 09: 05… STIŽE NOVA PROMJENA VREMENA… (foto)

Period do 20.07. pretežno oblačno ali ugodno toplo na čitavom prostoru BiH …Prije podne u Bosni moguća je slaba kiša. Od srijede, polje visokog zračnog pritiska uslovit će stabilnije, sunčanije i toplije vrijeme u odnosu na protekli period.

Preovladavat će pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. A temperature zraka na većem dijelu zemlje dosezat će 30°C i više...

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura od 10 do 16, dnevna do 33 stepena.

četvrtak 09.07.2020. godine
Slično kao i proteklih dana, opšta slika biće povoljna, uz malo ugodnije ali u večernje i jutarnje sate. Tokom poslijepodneva, sa jačanjem osjeta sparine, moguće su i izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika, a to je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja.

Čitaj još:   Nakon teške bolesti: Umro Krunoslav Kićo Slabinac- generacije su odrastale uz njegove hitove... (foto i video)

petak 10.07.2020. godine
Uz više svježine, ugodnije će biti tokom noći i u jutarnjim satima. A poslije podne, usljed porasta temperatura, kod osjetljivih osoba moguće su i sve su izraženije tegobe, ponajviše u vidu iscrpljenosti, glavobolje i promjene svih raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunca.

U subotu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana će se i povećanje oblačnosti. U Bosni se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. A dok će jutarnja temperatura biti od 14 do 20, a dnevna do 34 stepena C.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a najviša dnevna do 31 Celzijev stepen.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more