UZAVRELA ATMOSFERA: Pucaju topovski udari, pale se baklje, raste temperatura … (foto + video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Treći dan zaredom dio opozicije i desničari organizuju protest u centru Beograda...

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 09. VII 2020, 22: 05… UZAVRELA ATMOSFERA: Pucaju topovski udari, pale se baklje, raste temperatura … (foto + video)

Prethodne dvije večeri glavni grad Srbije i više gradova su poprište žestokih sukoba demonstranata i policije… 

Primetno je da je ispred Skupštine manje ljudi nego prethodnih dana.

22.08 – Ispred Skupštine grada je atmosfera uzavrela.

22.02 – “Masa” ispred Skupštine se povremeno uskomeša, a kako javlja jedan od reportera sa lica mjesta, pripiti demonstranti pokušavaju da izazovu incident, dok im ostali to ne dozvoljavaju.

21.41 – Zapaljene su i baklje!

21.39 – Određeni broj demonstranata napušta plato ispred Skupštine. 

21.34 – Deo demonstranata i dalje sedi, ali drugi stoji

Čitaj još:   Povukli 25 novih turskih autobusa sa ulica Beograda...

20.49 – Ni večeras nema obraćanja

Neki od onih koji sjede drže transparente na kojima je, na primer, prvo ispisano “ne nasjedajte, sjedite”, “hapsi huligane i ne tuci svoj narod”, “hoću bolji život”…

Protest niko ne vodi, nisu, kao ni prethodne dvije večeri, najavljena su i neka obraćanja, nema scenarija, agende, niti nekih formalno formulisanih zahtjeva. Prema dosadašnjim procjenama, učesnici su različito ideološki profilisani, otuda i raznolikost pomenutih, pojedinačnih zahtjeva ali i mimo očekivanja.

20.39 – Stigao je i lider Dveri Boško Obradović

20.29 – Nogo, Bastać i Trifunović ispred Skupštine

Ispred Skupštine građani i dalje se mirno protestuju sedeći, uz moto: “Ne nashedaj, shedi”. Tako oni koji su već poshedali ispred Skupštine onima koji dolaze dovikuju “shedi, shedi” i “shedi, dole”, mada je dosta i onih koji stoje, razgovaraju, šetkaju…

Čitaj još:   Milo šalje CRNOGORSKE SPECIJALCE na granicu sa RUSIJOM...

Na platou ispred Skupštine i večeras je Srđan Nogo sa svojim pristalicama, a oni su se oglušili o pozive ostalih učesnika protesta da sednu. Na platou je i ispred skupštine, među okupljenim građanima, je prvo i potpredsednik SSP Marko Bastać, lider PSG Sergej Trifunović, dok ostalih opozicionih političara za razliku od prethodne dvije večeri- nema.

Kod ulaza u Skupštinu iz Kosovske ulice stacionirani su a i pripadnici Žandarmerije, pod punom opremom za razbijanje demonstracija, kao i konjička jedinica policije. Saobraćaj je zatvoren u svim ulicama koje se ulivaju u Trg Nikole Pašića, kao i ispred skupštine. Oko skupštine je postavljena metalna zaštitna ograda, a policije sa te strane nema.

izvor kurir.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});