IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRADOM ODJEKUJU EKSPLOZIJE: Iza napada huligana, policija žestoko REAGOVALA (foto + video)

PRVO Žandarmerija je krenula da se povlači iz Bulevara ka Skupštini, nakon što je potisnula grupu nasilnih demonstranata…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 11. VII 2020…00: 35 BEOGRAD ODJEKUJU EKSPLOZIJE: Iza napada huligana, policija žestoko REAGOVALA (foto + video)

Uprkos zabrani okupljanja više od 10 ljudi a javnim mJestima, demonstranti su izašli na ulice.

U užasno teškoj situaciji izazvanoj epidemijom korona virusa u Srbiji, demonstranti su odlučili da se ponovo okupe ispred Narodne skupštine uprkos mJeri zabrane okupljanja više od 10 ljudi.

Neodgovornim ponašanjem demonstranata ugrožava zdravlje svih građana Srbije posebno u situaciji u kojoj danas imamo najviše preminulih jednom danu. Ni ovoga puta protest nije prijavljen nadležnim državnim organima.

Policija koja je blokirala Takovsku ulicu Bulevar kralja Aleksandra potiskuje demonstrante dublje ka Bulevaru. 

DIJeluje kao da je sve gotovo i da se ispred Skupštine ne očekuju problemi.

Privedeno 19 demonstranata…

Policija je do sada privela 19 demonstranata zbog nereda na ulazu a i u samu Narodnu skupštinu.

Oni su flašama, kamenicama i raznim drugim predmetima gađali policiju ali i lomili prozore i kamere na zgradi parlamenta. 

Policija potisnula demonstrante ispred Skupštine…

Oko ponoći je na platou ispred Skupštine ostala samo policija, dok su se kao i prvo demonstranti razbježali po okolnim ulicama…

Čitaj još:   HIT- NA PLANETI: Rugaju se Putinu, ruska raketa vrijedna pet miliona dolara, uništila javni WC na plaži u ODESI... (foto, video)

Nastao je pravi stampedo, demonstranti bježe prema Trgu Nikole Pašića. A da onda gore baklje ispred Skupštine.

Ne zna se ima li povređenih i koliko, ali ka mjestu gdje su se dogodili nemiri juri vozilo Hitne pomoći. Manja grupa huligana dalje zasipa policiju raznim pirotehnikom i kamenicama. 

Demonstranti napali ekipu TV Pinka…

Huligani napali ekipu TV Pink, fizički ih napali, zadobili više udaraca. 

Policija potisnula demonstrante…

Reagovala je policija na napade demonstranata. Pripadnici Žandarmerije su i uspjeli su potisnu huligane ispred Skupštine.

Oglasio se ministar Stefanović…

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da se večeras tu i ispred Skupštine dešavaju brutalne scene nasilja i da je policija morala da reaguje kako bi zaštitila javni red i i mir i imovinu.

– Imamo nasilje i lomljenje prozora na Skupstini i inventara, kamera na zgradi, napad na vrata, i pokušaj da se povrede policajci na koje se a i baca kamenje- rekao je Stefanović.

Pri pokušaju upada u Skupštinu večeras je uhapšen Vladimir Škundrić, i sin Petra Škundrića, bivšeg ministra rudarstva i energetike i bliskog saradnika Ivice Dačića.

Vladimir Škundrić uhapšen zajedno sa grupom huligana koja je prvo lomila prozore na zgradi Skupštine. Imao je masku i bejzbol palicu kod sebe...

izvor Srbijadanas.rs

Čitaj još:   Ranjeni Pazarac, policiji rekao da ne zna ko ga je pucao... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more