MNOGI PITAJU Gdje je Krizni štab Novog Pazara??? (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Organizacija civilnog sektora, novinari i mediji Novog Pazara zatražili su da se opet pokrene transparentan rad Kriznog štaba, da se ima više pouzdanih informacija i ažuriranje spiskova potreba neophodnih materijalnih potreba i volontera…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak… 14.07. 2020 …09: 45… MNOGI PITAJU Gdje je Krizni štab Novog Pazara??? (foto)

Grupa organizacija civilnog sektora, novinara i medija Novog Pazara su zatražili transparentan rad Kriznog štaba više mogućih pouzdanih informacija i ažuriranje spiskova potreba neophodnih materijalnih potreba koje imaju volonteri.

Oni su u zajedničkom saopćenju za javnost ocijenili da je situacija u gradu neznatno bolja, ali su se i zapitali “gdje je Krizni štab, šta radi to tijelo kakve procjene razvoja situacije donosi, ali i na čemu bazira svoje odluke, ko će izvršavati te odluke i na koga se one, uopšte, odnose?”

Čitaj još:   NI PROSTITUTKE NE RADE: I prodavačice ljubavi na Vogošćanskoj petlji danas praznuju...

OCD, novinari i mediji smatraju da “preopterećeni koordinator Bolnice ima povremene šumove i zastoje” u komunikaciji sa nekim lokalnim medijima.

“Manjak pouzdanih informacija, nedostatak koordinacije, potpuno odsustvo transparentnosti ima za posljedicu neracionalno usmeravanje raspoloživih resursa i smanjenje efektivnosti napora koje preduzimamo kao zajednica”, navodi se u saopštenju.

Naglašavajući da stavljaju sve svoje kapacitete na raspolaganje Kriznom štabu, od donosilaca odluka u Novom Pazaru se traži redovno zasjedanje, svakodnevno obavještavanje o razvoju situacije i davanje instrukcija, savjeta i preporuka građanima.

OCD, novinari i mediji navode da bi ukupna situacija mogla da se vidi poboljša svakodnevnim pouzdanim informacijama o broju testiranih, oboljelih, hospitalizovanih i umrlih u Opštoj bolnici u Novom Pazaru i drugim COVID-bolnicama u širom Srbije.

Izvor: Radiostoplus.com

Čitaj još:   Delegacija Sandžaka na sastanku sa Erdoganom i turskim ministrima
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});