IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAMPA: Srbija i Crna Gora ispadaju sa liste bezbjednih zemalja za putovanja u Evropsku uniju??? (foto)

EU će ukloniti Srbiju i Crnu Goru sa liste bezbjednih zemalja iz kojih će biti dozvoljena putovanja koja nisu ključna, izjavili su a u Briselu neimenovani zvaničnici Unije…

BRISEL: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 14.07. 2020… 18: 25 RAMPA:Srbija i Crna Gora ispadaju sa liste bezbjednih zemalja za putovanja u Evropsku uniju??? (foto)

Informacija još nije zvanično potvrđena, a navodi se da su zvaničnici tražili uklanjanje Srbije i Crne Gore sa liste zbog širenja epidemije korona virusa.

Uklanjanje Srbije i Crne Gore sa spiska predložila je sinoć kasno iza toga Njemačka, koja predsjedava EU, a predlog je podržalo nekoliko zemalja, uključujući Francusku, Španiju i Holandiju, rekli su i to ovih zvaničnici za Rojters.

Odluka bi trebalo danas da bude zvanično potvrđena, na sastanku nekih od diplomata EU kasnije u toku dana.

Kako se navodi, trenutni spisak je samo predlog i njegovih odredbi se čak i ne moraju da se pridržavaju sve zemlje EU.

Čitaj još:   STRAVIČAN ZLOČIN U Dubrovniku: Pucao na roditelje u teškom su stanju prevezeni u bolnicu... (foto)

Zvaničnici tvrde da bi Srbiju i Crnu Goru trebalo ukloniti sa liste zbog širenja zaraze.

Uvrštavanje SAD na listu bezbjednih zemalja nije se čak ni razmatralo, a sve i sa obzirom na nagli porast broja slučajeva zaraženosti virusom korona, prenosi Rojters.

Nakon uklanjanja Srbiji i Crne Gore, na spisku će ostati 13 zemalja, a i to Alžir, Australija, Kanada, Kina, Gruzija,Japan,Maroko,Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis i Urugvaj.

Kada se radi o Kini, koja se nalazi na listi, putovanja za kineske državljane a zavisiće od toga da li će Peking dozvoliti državljanima zemalja EU da putuju u tu zemlju…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more