IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMATIČNO: “Beograd je bomba zato je bolje da se uvede policijski čas”

Beogradski epidemiolog Predrag Kon rekao je da se virus mora zaustaviti i da je nekada bilo lakše kada je bilo vanredno stanje i restriktivne mjere na snazi.

Kon je rekao i da, što se tiče prijenosa koronavirusa zrakom, ako ste blizu, na udaljenosti manjoj od metar, i na otvorenom prostoru, nije nemoguće aerogeno i kapljičnim prijenosom da se virus prenese.

“Kada jedan nosi masku, a onaj koji je zaražen ne, ja sam zaštićen samo 30 odsto. Ako ja ne nosim, a zarazan nosi, ja sam zaštićen 95 odsto, a ako svi nosimo, onda smo zaštićeni 99 odsto. Mi sada imamo toliko zastupljen virus da za svakog možemo da pomislimo da je bio u kontaktu. On bi trebalo da bude u samoizolaciji. Ako ćemo svi da budemo u samoizolaciji, onda je bolje da uvedemo policijski čas”, zaključio je on.

Čitaj još:   VELIKI SPORTISTA DANILO Ikodinović o Vučiću i Đokoviću: "Umjesto što kukamo nad sudbinom zlom i malobrojnim gov**ma iz RS ..."(foto, video)

“Beograd, koji je u ovom trenutku dominantna potencijalna bomba, imao je mere obaveznog nošenja maske i bilo je vezano samo za sredine u kojima je bila proglašena vanredna situacija. Sada je obavezna za sve, bez obzira na to”, kazao je Kon.

izvor: SB

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

SARAJEVO: KOMŠIĆ PORUČIO DAČIĆU, MJESTO TI JE U HAGU…

Lider DF-a i kandidat stranke za člana Predsjedništva BiH iz Read more