IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Granice turske otvorene, Bugarska svoje zatvorila za Srbe do 31. jula… (foto)

Granice turske otvorene a strožije mjere s Bugarskom, ulazak je i samo uz test…

ISTANBUL: Svijet, Putovanje,. Zanimljivosti, recepti, vijesti, četvrtak 16: 06. 2020… 10: 21… Granice turske otvorene, Bugarska svoje zatvorila za Srbe do 31. jula… (foto)

Građanima Srbije privremeno je ograničen ulazak u Bugarsku od danas, 16. jula, pa do 31. jula, saopštila je Ambasada Srbije u Sofiji.

Izuzetak od navedene zabrane dozvoljava državljanima Srbije, koji mogu i u tranzitirati preko Bugarske sa ciljem povratka Srbiju…

sofija

Tranzit se dozvoljava jedino u slučajevima kada može da se garantuje i za neodložno napuštanje teritorije Bugarske, navedeno je na sajtu Ambasade Srbije u Sofiji.

RTS dodaje, pozivajući se na list Novinite, da u Bugarsku neće moći prvo ni državljani BiH, Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije i Turske.

Granice turske otvorene

Granice Turske su još od 12. juna otvorene za sve turiste, kažu u ambasadi te zemlje u Srbiji. Za ulazak u Tursku, kako navode, nije potreban ni test na Kovid-19, ni karantin.

istanbul, turska, 1

U ambasadi su na taj način odgovorili na pitanje Tanjuga da li su i granice Turske bezuslovno otvorene za građane Srbije, odnosno da pod određenim uslovima i pod kojim.

Čitaj još:   U Čituljama najava KRVAVE OSVETE: Policija saslušava članove Kavačkog klana...

Grčka: Strože mere na granici s Bugarskom, ulazak samo uz test…

Na granici Grčke i Bugarske danas su stupile na snagu strože i zdravstvene kontrole, pa će tako svi putnici kojima je dozvoljeno da prelaze krozgranicu morati da imaju negativan test na Kovid-19, koji je izdat prethodna 72 sata i preveden na engleski jezik, navodi AP.

Nova pravila, koja su uvedena nakon što je zabilježen ali porast broja zaraženih korona virusom, koji se dovodi u vezu sa turistima, dovela su do pada broja putnika u odnosu na proteklih nekoliko dana…

Granični prelaz Promahonas- Kulata je jedini prelaz koji je otvoren sada na granici sa Bugarskom za putnike čija putovanja nisu neophodna.

Zvanično su stupili na snagu i planovi o ukidanju zabrane direktinih letova i iz Velike Britanije, pa će se te usluge nastaviti od sutra.

Zdravstveni stručnjaci, koji savjetuju vladu, traže oštriju primjenu mjere za zdravstvenu bezbjednost i upozoravaju na nizak nivo pridržavanja pravila.

Više desetina zdravstvenih radnika protestovalo je ispred kabineta od premijera, tražeći bolju snadbevenost osobljem u javnim bolnicama.

izvor agencije

Čitaj još:   ŠKOLE U CRNOJ GORI ZA RIPLIJA: Inženjer mašinstva drži časove produženog boravka, a učitelj predaje crnogorski, likovno i žurnalistiku... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more