SJENICA: DOKTOR HEROJ Sadik Purković, spada u rizičnu grupu, ali i dalje liječi zaražene koronom

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Doktor Sadik Purković iz Doma zdravlja Sjenica na prvoj je liniji odbrane od nevidljivog neprijatelja.

Malo je onih koji će rizikovati svoj život kako bi spasili druge, i koji bi nastavili da se bore sa opakim neprijateljem poslije porodične tragedije. Oni koji će se, pak, uprkos svemu, suočiti sa bolesti i biti na prvoj liniji odbrane protiv virusa kovid-19 s pravom se mogu nazvati herojima, a među njima je i doktor Sadik Purković iz Doma zdravlja Sjenica, koji liječi pacijente zaražene korona virusom iako, kako kaže njegova ćerka Selma, spada u rizičnu kategoriju.

Kako je rekla za Telegraf.rs, prije 3 mjeseca je njhovu porodicu zadesila tragedija, kada je ostala bez majke, a njen otac bez supruge.

Čitaj još:   “Bitka za Tuzi i Crnu Goru”: Dramatično u opštini pored Podgorice... (foto)

– Preminula je od karcinoma. Ostao nam je samo tata. Bilo je preteško nama, djeci. I dalje je, zato što on mora da radi, jer brinemo za njega. Ali smo ponosni – kaže Selma.

A razloga da budu ponosni i te kako imaju.

Dr Purković je rizikovao svoj život i bio 24 sata na prvoj liniji odbrane protiv korona virusa, kao i svi ostali radnici Doma zdravlja u Sjenici.

– Zajedno sa svojom službom, kolegom radiologom Dr Miloljubom Grebovićem, tehničarima Mirjanom Rebronjom i Abdulahom Cucakom, nesebično je davao sve od sebe da svaki pacijent bude pregledan. Malo ko zna da su i on i njegov kolega teški srčani bolesnici i da spadaju u rizičnu grupu ljudi – navela je ljekareva ćerka.

Čitaj još:   UDRUŽENJE "PRAVDA ZA DAVIDA" NASTAVLJA BORBU: Traže prijem u OHR- u... (foto)

Dodala je i da malo ko zna da su na rentgenu starom 38 godina uradili skoro 2.000 snimaka za oko 20 dana, a to znači skoro 2000 pregledanih pacijenata i skoro 2.000 napisanih izvještaja.

– Nije bilo lako biti pod zaštitnom opremom toliko vremena, ali to se na njihovim licima nije vidjelo. Borba još traje, ali uz podršku i zajednički trud i rad rukovodstva DZ, svih kolega i radnika DZ, nadam se da već polako pobjeđuju ovog nevidljivog neprijatelja. Oprostite mi ako sam malo subjektivna u svemu ovome, ali zaista sam ponosna što je jedan ovakav čovjek i stručnjak moj otac – zaključila je Selma Purković.

izvor: telegraf.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});