IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Istanbul: Redžep Tajip Erdogan DANAS u Aja Sofiji… (foto i video)

Erdogan je boravio u Aja Sofiji, a informacije oko priprema na svečanost i na otvorenja dobio je od ministra kulture i turizma Mehmeta Nurija Ersoya i guvernera Istanbula Alija Yerlikaye…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivost, Putovanje, vijesti, nedelja… 19: 07.2020… 19. 49… Istanbul: Redžep Tajip Erdogan DANAS u Aja Sofiji… (foto i video)

Turski predsjednik Redzep Tajip Erdogan posjetio je danas istanbulsku džamiju Aja Sofiju, koja će 24. jula klanjanjem džuma-namaza biti ponovo otvorena za molitvu nakon 86 godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je nešto više od jednog sata boravio u Aja Sofiji, a informacije oko priprema na svečanost otvorenja dobio je od ministra kulture i turizma Mehmeta Nurija Ersoya i guvernera Istanbula Alija Yerlikaye.

U pratnji Erdogana bili su šef Odjela za komunikacije a sve u uredu turskog predsjednika Fahrettin Altun, ministar unutrašnjih poslova kao i Suleyman Soylu, predsjednik Uprave za vjerske poslove Ali Erbas.

Čitaj još:   ERDOGAN, imenovao nove ambasadore Turske, u BiH, Srbiju, Sloveniju, kao i u... (foto i video)

Erdogan je nakon posjete Aja Sofiji na zvaničnom Twitter profilu podijelio i svoju fotografiju iz unutrašnjosti džamije.

Nakon što je Vrhovni sud Turske 10. jula poništio odluku i to od strane Vijeća ministara iz 1934. god kojom je džamija Aja Sofija pretvorena u muzej, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio je da će Aja Sofija zvanično biti otvorena u petak 24. jula, klanjanjem džuma-namaza

izvor agencije AA

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more