Istanbul: Redžep Tajip Erdogan DANAS u Aja Sofiji… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Erdogan je boravio u Aja Sofiji, a informacije oko priprema na svečanost i na otvorenja dobio je od ministra kulture i turizma Mehmeta Nurija Ersoya i guvernera Istanbula Alija Yerlikaye…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivost, Putovanje, vijesti, nedelja… 19: 07.2020… 19. 49… Istanbul: Redžep Tajip Erdogan DANAS u Aja Sofiji… (foto i video)

Turski predsjednik Redzep Tajip Erdogan posjetio je danas istanbulsku džamiju Aja Sofiju, koja će 24. jula klanjanjem džuma-namaza biti ponovo otvorena za molitvu nakon 86 godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je nešto više od jednog sata boravio u Aja Sofiji, a informacije oko priprema na svečanost otvorenja dobio je od ministra kulture i turizma Mehmeta Nurija Ersoya i guvernera Istanbula Alija Yerlikaye.

Čitaj još:   NOVI PAZAR- Umro Senad Ljajić!

U pratnji Erdogana bili su šef Odjela za komunikacije a sve u uredu turskog predsjednika Fahrettin Altun, ministar unutrašnjih poslova kao i Suleyman Soylu, predsjednik Uprave za vjerske poslove Ali Erbas.

Erdogan je nakon posjete Aja Sofiji na zvaničnom Twitter profilu podijelio i svoju fotografiju iz unutrašnjosti džamije.

Nakon što je Vrhovni sud Turske 10. jula poništio odluku i to od strane Vijeća ministara iz 1934. god kojom je džamija Aja Sofija pretvorena u muzej, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio je da će Aja Sofija zvanično biti otvorena u petak 24. jula, klanjanjem džuma-namaza

izvor agencije AA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});