KRAJ PRIJATELJSTVA AZERA I SRBA: Slali municiju Jermenima protiv Azerbejdžana… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Velike količine municije različitog kalibra, koji su korišćene u više napada Jermenije na Azerbejdžan, poslati su iz Srbije, zvaničnici iz Bakua tražiće zvanično objašnjenje od Srbije sa kojom su do sada bili baš u prijateljskim odnosima…

BAKU (Azeberdžaan): Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti utorak 21:07.2020…14:40.KRAJ PRIJATELJSTVA AZERA I SRBA: Slali municiju Jermenima protiv Azerbejdžana… (foto)

Zvaničnici u Bakuu tražiće zvanično objašnjenje od Srbije sa kojom su i do sada bili u prijateljskim odnosima.

FOTO: Printscreen

Pomenuta municija stigla je u Jermeniju nekoliko dana a prije napada na Azerbejdžan, u momentima najveće napetosti između dvije strane. Srbija je ovu municiju dala jermenskoj vojsci, koja je i sa susjednim Azerbejdžanom uvijek bila u prijateljskim odnosima, nije poznato piše azerbejdžanski imenovani portal… 

– Da li je Srbija već zaboravila da je Azerbejdžan prije je dva mjeseca poslao Srbiji humanitarnu pomoć u borbi protiv pandemije koronavirusa?

Čitaj još:   SMRT FAŠIZMU: Poslıje 27 god upaljena vječna vatra u Spomen parku "Vraca"...

Avion koji je dopremio azerbejdžansku pomoć na beogradski aerodrom 20. maja, Ana Brnabić je oijcenila kao jasan dokaz prijateljstva koji je između dvije Azerbejdžana i Srbije- navodi se u tekstu.

– Ovo je dokaz prijateljstva koji nikada nećemo zaboraviti. Azerbejdžan je bio prva zemlja koja je pomogla Srbiji nakon poplava 2014. Na ovaj dan, 14. maja je sletio je prvi avion sa pomoći iz Azerbejdžana.

Simbolično ovaj avion dočekujemo ponovo, što je sada pokazatelj strateškog prijateljstva- rekla je tada premijerka Brnabić.

Ali to, kako piše Hagguin.az portal, nije sve. Azerbejdžan jedna od zemalja koje nisu priznale nezavisnost Kosova, i koja stalno iskazuje i punu podršku teritorijalnom integritetu Srbije.

– Nakon sve ove podrške i humanitarnih akcija, prijateljske podrške i saradnje, Srbija tajno naoružava neprijatelja Azerbejdžana i to u baš u vrjeme kada neprijatelj napada granice ove zemlje – piše ovaj portal.

Zvanični centar Baku, tražiće nakon ovog poteza Srbije objašnjenje kroz diplomatske i političke kanale, jer kako se navodi, Azerbejdžan za sada ima nesumnjive dokaze o kupovini i isporuci municije…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 29. januar 2020. godine...

izvor agencije

.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});