IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“KRIVICA VOLONTERA”: ŠTA SE TAČNO KRIJE IZA ZABRANE ULASKA U NOVOPAZARSKU BOLNICU…

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek zabranio je ulazak u bolnicu volonterima iz ovog grada, ljudima koji se nesebično daju u ovim teškim vremenima i skoro mjesec dana nose lavovski posao, pomažući i porodicama, bolesnima i medicinskim radnicima, objavljeno je na društvenim mrežama.

Javnost je upoznata sa činjenicom da su većina volontera u Opštoj bolnici članovi i simptizeri stranke SDP, a nepoželjni su upravo iz tog razloga. Kako nezvanično saznajemo volonteri su iznosili podatke o broju umrlih u javnost, pa su visoko pozicionirani funkcioneri stranke SDP-a vršili pritisak da koordinator Opšte bolnice bude transparntniji prema javnosti u Sandžaku.

Mirsad Đerlek je, kako prenosi FB stranica Stari Dedo, na svoju ruku klasifikovao sve smrti od Covid-19 u novopazarskoj bolnici suprotno dokumentima Svjetske zdravstvene organizacije, skrivajući na taj način realan broj umrlih od posljedica zaraze ovim virusom.

Čitaj još:   Novi Pazar– Pucnjava u noćnom klubu, jedno lice povrijeđeno...

“Uz sve to, Mirsad Đerlek je sve zasluge dijaspore potisnuo u drugi plan stavljajući ispred ministra zdravlja i predsjednika ove države, koji su ga i doveli na funkciju na kojoj trenutno jeste, ne bi li im podnosio izvještaje onako kako njima odgovara”, navodi se objavi stranice Stari Dedo.

izvor: sandzakdanas.rs- facebook stranica stari dedo

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more