NIHAD Biševac: Ne krijemo broj umrlih, formiraćemo nezavisnu komisiju za Novi Pazar… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio da lokalna samouprava ne krije podatke o broju preminulih od kovida i da će uskoro biti formirana nezavisna komisija koja će utvrditi tačan broj i obavijestiti javnost…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, utorak,21: 07.20 20…08: 40… NIHAD Biševac: Ne krijemo broj umrlih, formiraćemo nezavisnu komisiju za Novi Pazar… (foto i video)

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kaže je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije kazao da Gradska uprava ne želi ništa da krije i da joj je cilj da se objelodani istina o svim dešavanjima tokom epidemije.

“Ovo je mali grad, svi znamo šta se dešava, imamo rođake ili prijatelje koji su preminuli. Zbog istine o broju umrlih formiraćemo nezavisnu komisiju koja će to utvrditi, a činiće je predstavnici prvo nevladninih organizacija, medija, vjerskih zajednica, političkih strana i drugih ustanova”, najavio je Biševac.

Biševac nije želio da odgovara na kritike javnosti i političkih partija da je gradska vlast prikrivala podatke o broju oboljelih i umrlih rekavši da će “biti vremena da se sve ispita, analiziraju greške i utvrdi odgovornost”.

Čitaj još:   Najjači karantin na svijetu: Samo 4 mrtvih, uvela dvije mjere za sve je ZASLUŽNA JEDNA ŽENA... (foto)

Članovi Štaba konstatovali su da je situacija u Novom Pazaru i dalje teška, ali stabilna, uz poziv građanima da se i u narednom periodu pridržavaju svih propisanih mjera, uz ostvarivanje što manje ličnih kontakata.

Izvor: Radiostoplus.com

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});