IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZABORAVITE NA KIŠOBRANE Danas nas očekuje PRAVO LJETNO VRIJEME od četvrtka opet kiša… (foto)

Slične vremenske prilike očekuju nas i u sredu, samo je ponegdje na sjeveru zemlje uz prolaznu umerenu oblačnost moguća kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti,utorak21: 07.20 20…10:40 ZABORAVITE NA KIŠOBRANE Danas nas očekuje PRAVO LETNO VRIJEME, od četvrtka opet kiša… (foto)

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme pretežno sunčano. U Bosni a prvo po kotlinama i uz riječne tokove ima magle. Danas u BiH sunčano uz malu do umjerenu naoblaku…

U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena. U Sarajevu prije podne sunčano. U drugoj polovini dana malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni.

U srijedu u Bosni prije podne očekuje se sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Umjeren porast oblačnosti u drugom dijelu dana. U tom dijelu poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se očekuju u Krajini i na sjeveru Bosne.

U Hercegovini je sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31, na jugu zemlje 33 C, prognoza je meteorologa su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Čitaj još:   Prognoza dana: Pretežno oblačno, popodne i navečer pljuskovi i grmljavina... (foto)

U četvrtak u Bosni postupno očekuje se naoblačenje prije podne koje će uvjetovati pljuskove i grmljavinu od sredine dana prema večernjim satima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje od 31 do 33 stepena.

U petak očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim je se satima sa kišom u zapadnim i sjevernim područjima. Tokom dana, sa kišom , pljuskovima i grmljavinom u većem djelu Bosne.

U Hercegovini sunčano uz malu umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna će se temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje od 32 stepena C.

Čitaj još:   STIŽE VRELA VAZDUŠNA MASA SA SJEVERA AFRIKE: Idu TROPSKE NOĆI, red pljuskova sa grmljavinom! (foto i video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more