IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Proglašena EPIDEMIJA koronavirusa u Crnoj Gori, stigle nove mjere… (foto i video)

Maske nisu obavezne na plažama i u nacionalnim parkovima, pod uslovom održavanja fizičke distance…

PODGORICA: Crna Gora, recepti, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 22.07.2020… 00: 52… Proglašena EPIDEMIJA koronavirusa u Crnoj Gori, stigle nove mjere … (foto i video)

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti ponovo je proglasilo epidemiju koronavirusa na teritoriji cijele Crne Gore, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, saopštila je Vlada Crne Gore.

U skladu s tim, od sutra se uvodi više novih privremenih mjera, samim tim uključujući obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom i istio i zatvorenom prostoru na cijeloj teritoriji Crne Gore, obaveza se prvo odnosi i na decu stariju od sedam godina.

Maske nisu obavezne na plažama i u nacionalnim parkovima, pod uslovom održavanja fizičke distance i ranije propisanih mejra, prenele su podgoričke Vijesti.

“Okupljanje se ograničava na cjeloj državnoj teritoriji na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra. (Ova obaveza ne odnosi se na objekte stanovanja)”, piše u saopštenju Vlade.

Navodi se i da je zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi produžena do 6. avgusta primjena mjera donijetih 30. juna, koje se odnose na zabranu rada disko klubova/barova a i noćnih klubova/barova, kao organizovanja svadbi, maturskih, rođendanskih i drugih privatnih proslava.

Produžena je do 30. jula primjena mjera donetih 7.jula kojima se zabranjuje održavanje zabavno-muzičkog programa i ugostiteljskim objektima prekida rad prvostepenih socijalno- ljekarskih komisija u oblasti socijalne ali dječije zaštite u centrima za socijalni rad.

Čitaj još:   ŠEŠELJ PROVOCIRA: Crna Gora je najveličanstveniji dio SRPSKE otadžbine- Krivokapić je LUTKA, visi o tankom koncu

Kada je riječ o pojedinačnim dijelovima zemlje NKT je za neke donijelo je i ublažavajuće za druge pooštrene mjere, u zavisnosti od same epidemiloške situiacije…

izvor Cdm.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more