FBI U AKCIJI ŠIROM SRBIJE: UHAPŠENO 11 osoba zbog kriminala teškog 70 MILIONA DOLARA !

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U saradnji nadležnih pravosudnih organa Srbije i američkog Federalnog istražnog biroa (FBI), danas je na 16 lokacija u Srbiji, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, izvršen pretres stanova i uhapšeno je 11 osoba, državljana Srbije, Crne Gore, Australije i Filipina.

Svim uhapšenima je određeno zadržavanje, nakon čega će biti saslušani u postupku međunarodne pravne pomoći, koju Srbija pruža nadležnim pravosudnim organima Sjedinjenih Američkih Država, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Za uhapšene se sumnja da su kao organizovana kriminalana grupa od 2011. godine do danas učestvovali u stvaranju, promovisanju i organizaciji najmanje 16 lažnih investicionih platformi koristeći se internetom i online stranicama, čime su pribavili protupravnu imovinsku korist od više od 70 miliona dolara.

Čitaj još:   DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija...

Ova grupa je pronalazila investitore širom svijeta, uključujući i one u Sjevernom okrugu države Teksas, koji su investirali u lažne investicione platforme za binarne opcije, gde su pripadnici grupe stvarali lažne trgovinske transakcije, lažne potvrde o podizanju novca, kao i lažne potvrde o prebacivanju novca, navodi tužilaštvo.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe pristali su da investiraju, služeći se lažnim identitetima i koristeći lažne titule, putem emaila ili videokonferencijskih veza upućivali da prebace svoje “investicije” na međunarodne bankovne račune, povezane s organizatorom ove grupe.

Nakon toga, grupa je, po nalogu organizatora, zatvarala ove lažne investicione platfome i nakon nekog vremena ponovo otvarala nove s istom, već razrađenom metodom rada.

Na ovaj način, postoji osnovana sumnja da su organizator i pripadnici ove grupe pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od više od 70 miliona dolara.

Čitaj još:   FIRENCA: Odlični Zmajevi iznenadili Italiju i osvojili veliki bod... (foto i video)

izvor: SB

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});