VIKEND, STIŽU PLJUSKOVI S GRMLJAVINOM I GRADOM: Evo gdje će prvo da udari nevrijeme… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Od nedelje nas čeka TROPSKI TALAS… povodom jakih pljuskova a koji nas i očekuju jer je upozorenje istakao iz FHMZ…

SARFAJEVO- BEOGRAD: Regija, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, petak, 24.07. 2020…22: 42…STIŽU NAM PLJUSKOVI S GRMLJAVINOM I GRADOM: Evo gdje će prvo da udari nevrijeme… (foto)

U toku narednog dana na području zapadne i južne Regije juga Evrope ima lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom i gradom.

U drugom dijelu noći i sutra ujutro intenziviranje stižu grmljavinski i procesi koji se očekuje u Kraini, a tokom dana ponovo i u ostalim svim krajevima uz pojavu grada i količinu padavina veću od 20 milimetara za kratak vremenski period – navodi FHMZ.

Naš dežurni meteorolog nam je objasnio i kakvo nas vrijeme očekuje sutra i prekosutra, kao i kada nam stiže pravo ljeto. Tokom vikenda centar ciklona premeštaće se preko sjevera Srbije.

Čitaj još:   Novih 15 umrlih od korona virusa, oporavilo se 26 pacijenata u Turskoj... (foto)

U subotu tokom dana oblačni sistem s kišom, pljuskovima ali i kao sa grmljavinom zahvatiće i ostatak Regije, pa se poslepodne i uveče doći do obilnijih padavina očekuju južnije od Save i Drine. Biće uslova i za grmljavinske nepogode, grad i olujni vetar.

Maksimalna temperatura u subotu od 24 stepena, na sjeveru do 32 stepena na jugoistoku, a u Beogradu i Sarajevu nakon jutarnjih 20, tokom dana 28 stepena.

U nedelju ujutro oblačnije, ponegdje sa sumaglicom i slabom kišom. Tokom dana dosta sunčanih, ali i oblačnih intervala. Na zapadu kao i jugozapadu poslijepodne ponegdje pljuskovi sa grmljavinom.

Za vikend Maksimalna temperatura od 25 do 30 stepeni C…

Inače, zbog položaja centra ciklona iznad Balkana, vjetar će tokom vikenda biti veoma slab, pa se usled formiranja snažnih kumuloninbusa, upravo je zbog slabih visinskih strujanje očekuje veoma sporo premeštanje snažnih grmljavinskih oblaka, pa se na pojedinim lokacijama u veoma kratkom je i vremenskom intervalu očekuju veoma obilne padavine.

Čitaj još:   PRIŠTINA HAŠIM TAČI: „Republika Srpska na Kosovu- BOŽE SAČUVAJ,…to je glupo i opasno…“!?

Ponegdje se očekuju lokalne poplave, ali ne zbog izlivanja ali i rečnih tokova, već zbog nemogućnosti da odvodni sistemi prihvate a sve veću količinu padavina u kratkom vremenskm intervalu. Dok u ponedeljak sunčano i toplo, povremeno uz umjerenu oblačnost, a maksimalna je i temperatura u većini predjela oko 30 stepeni C. Od utorka sunčano kao i tropski toplo, a u čevrtak maksimalna temperatura 32 do 36 stepeni. U petak i subotu malo sviježije, temperatura u padu za 5 do 7 stepeni C. Potom nas očekuje novi tropski talas...

iBalkan.net / agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});