Protesti pred pazarskom bolnicom: “Ovo je samo početak…” (foto + video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija sa šest umrlica za jučerašnji dan u Novom Pazaru, a građani smatraju da se još uvijek skrivaju podaci o broju preminulih…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti… nedelja, 26. 07 …2020…07: 42.. Protesti pred pazarskom bolnicom: “Ovo je samo početak…” (foto + video)

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja i Kovid centra i Opšte bolnice Novi Pazar od posljedica koronavirusa je umrla jedna osoba u kovid centru Novi Pazar.

Fotografija sa šest umrlica za jučerašnji dan u Novom Pazaru, građani sve to smatraju da se još uvijek skrivaju podaci o broju preminulih.

Baš iz tog razloga građani su se okupili ispred uprave Doma zdravlja Novi Pazar i Dijagnostičkog centra u kojem je smeštena i kancelarija od strane kordinatora Opšte bolnice Novi Pazar dr Mirsada Đerleka i organizovali protest protiv rukovodioca bolnice, Vlade Republike Srbije i predsjednika Vučića.

SAMOM Protestu prisustvovalo oko 50 građana. Među njima PRVO je bio i arhitekta Semir Poturak, koji je rekao da na građane postoje postoje razne vrste pritisaka.

“Ovo je sami početak građanskih protesta u Novom Pazaru, tako da će biti potrebno vremena da građani naviknu na ovu vrstu aktivizma. Ja sam pomalo sam i razočaran, jer dnevno mi stiže preko 10 poruka sa raznim informacijama o dešavanjima u bolnici, a kad treba da se javno izađe, onda nema nikog ko bi smio da stane i jasno kaže ono što je video”, dodao je Semir.

Građani su nosili kartonske parole na kojima su ispisali razne poruke, neke od njih bile su “Gde su testovi iz Turske?”, “Zašto sakrivate broj preminulih”, “Hoćemo u Kragujevac, tamo se manje umire”…

Aladin Paučinac, jedan je od organizatora ovog protesta, za medije rekao je okupljenim medijima da je vrijeme da se stane na kraj svim dešavanjima u Opštoj bolnici Novi Pazar, da građani žele da znaju istinu i da je sramotno ponašanje kordinatora Đerleka, koji, kako je rekao, “neprestano obmanjuje javnost u ovom gradu i zemlji”.

Čitaj još:   NOVİ PAZAR:RUKOMETAŠI PRELOMILI KIKINDU

“Mi Bošnjaci i građani Novog Pazara uopšte nemamo svoje političare, sva tri lidera i sve političke opcije su izdale narod i ovaj grad. Kalkulišu sve vrijeme i žele da novi direktor bolnice bude neko a ko je iz njihovih redova, niko od njih nije htio da stane uz svoj narod”, rekao za medije Paučinac i naglasio da će već u ponedjeljak ponovo organizovati sličan protest, sve dok se stanje ne promijeni.

On se zahvalio dijaspori, jer je njihova pomoć bila presudna u borbi protiv ovog virusa – u suprotnom bi, kako je rekao, “imali bismo na hiljade mrtvih”.

“Turska, dijaspora, Bosna su dali mnogo a Srbija minimalno, to je bila važna poruka koju nam je država poslala, i mi to nećemo zaboraviti”, naglasio je Paučinac na kraju svog obraćanja novinarima.

Čitaj još:   OTKRIVENO Pravo ime i prezime Đorđa Davida je... (foto)

Marko je na protest došao sa svojom djevojkom.

Žao mu je što je narod uplašen i ucijenjen poslovima, pa ne smije da se prvo i odazove na ovakve proteste, “koji su ključni za ovaj grad i život u njemu”.

“Umirali su i Srbi i Bošnjaci, ovo je stvar ove čaršije i ovog grada, i kao da nema ovo veze sa bilo kojom strankom. Ovo je naša stvar, a izgubili smo svoje sugrađane i trebalo je da nas bude mnogo više”, rekao je Marko za portal Nova.rs.

“Na Facebooku su građani u velikom broju dijelili pozive za protest isto i da su i potvrđivali svoje prisustvo na protestu, ostaje pitanje da li su građani Novog Pazara toliko uplašeni da i pored smrti svojih najbližih ne smiju da izađu i kažu–  dosta je bilo ovakvog ponašnja prema ovim ljudima ovde”, rekao je jedan od protestanata koji je bio vidno razočaran malim odazivom građana.

Aladin Paučinac je na kraju protesta ponio sve poruke koje su građani nosili i ostavio ih ispred dijagnostičkog centra, zamolio i obezbjeđenje da ne bacaju poruke kako bi ih kordinator OB Novi Pazar video možda odgovorio na neka od pitanja koje si mu građani dostavili.

Izvor: Nova.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});