IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prebrojavanje oboljelih od koronavirusa stvorilo nam je strah, kako se psihički nositi s tim?

O fizičkim tegobama govori se puno, kako psihički nositi s koronavirusom?

ISTANBUL: Svijet, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 27. 07…2020 …09: 42.. Prebrojavanje oboljelih od koronavirusa stvorilo nam je strah, kako se psihički nositi s tim?

Ovo je priča iza bokserskog trenera Kadića a to je sve više nego još je jedna pobjeda, ona protiv korone. Psihički jedna od najneizvjesnijih borbi jer je o protivniku znao malo…

”To sam sebi postavio kao jedan ciklus priprema kroz boksačke runde. Imao sam neku zanimaciju, brinuo sam se o svom zdravlju. Ujutro bih se digao, pojeo češnjak, luk, domaći kulen, grgljao bi rakijicu, kuhao sam ručak zato što sam si htio upotpuniti dan. Jer kad bih samo ležao, bilo bi mi dosadnije i moja glava razmišljala bi o problemima”, priča Kadić.

Uz rutinu mu je bilo lakše preboljeti virus. Ipak, tu i tamo pojavi se briga. ”Najgore u tome svemu je kada osjetiš neki pritisak u glavi. Jednostavno, nije mene strah korone, mene je strah da ne budem doma više 30 dana”, rekao je Tomo Kadić.

”Pa nije valjda korona”, misao je koja je sigurno svima prošla kroz ali i glavu. Nekima se javila i tjeskoba, nervoza, depresija.

Čitaj još:   HAOS: Djeca iz vrtića hitno prebačena u bolnicu, imaju crevnu infekciju- čeka se PCR test!!! (foto)

”Zapravo je poanta da u ovom stresnom i napetom periodu vidimo što možemo napraviti iz dana u dan. Kako se danas mogu osjećati dobro, koji su današnji ciljevi kojima se mogu baviti, kojim se danas aktivnostima možemo baviti… Pusti što će biti najesen, pusti što će biti 2021. godine. Dakle, možemo napraviti ono što je u našoj moći, držati distancu, nositi masku”, kaže psiholog Sandro Kraljević.

No čak i kada vas ne brine zdravlje, brinu vas promjene, one društvene.

”Ponekad se zabunite, pa nekom hoćete pružiti ruku. Što je nekad bilo normalno, danas više nije i onda cijelo vrijeme morate korigirati svoje ponašanje, ono što vi ustvari niste. Ne možete zaustaviti život, djeca se moraju družiti, ne možete vi stvarati socijalne kriple”, kaže Damir Bilić iz Zagreba.

Srećom, imamo tehnologiju, a možemo se i družiti uz mjere.

”Možemo sjesti u park, sada je lijepo vrijeme. Ili u kafić da smo na većoj distanci. Ne moramo nužno sjediti jedan kraj drugoga, ali provodimo i dalje vrijeme zajedno”, poručuje psiholog Kraljević. I ostanimo optimistični, s mentalitetom pobjednika...

izvor Dnevnik.hr

Čitaj još:   Erdogan: Turskoj ne treba odobrenje o broj vojnika na Sjevernom Kipru ostaće IX korpusa ili...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more