IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Đerlek ne pada mi na pamet da podnesem ostavku… (foto)

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek izjavio je danas da je srećan što je sa svojim timom uspio da “zaustavi opasan talas i da mu ne pada na pamet da bude toliko naivan da podnese ostavku…”

NOVI PAZAR: Sandžak, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 28. 07…2020 …08: 42.. NOVI PAZAR: Đerlek ne pada mi na pamet da podnesem ostavku… (foto)

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek se oglasio na konferenciji za novinare rekao da ostavku podnosi samo kada ne ostvari uspjeh.

Komentarišući protest nekoliko desetina građana Novog Pazara Đerlek je rekao da je “ovo demokratska zemlja i da svako ima pravo da izrazi svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo”.

Odgovarajući na pitanje o svom pravnom statusu Đerlek je rekao da je od 1. jula zamjenik direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića, odnosno, koordinator te zdravstvene ustanove koji snosi punu odgovornost za zakonitost u njenom radu.

“U ovom trenutku zamjenjujem Mahmutovića, a da sve to ne možemo vremenski ograničiti jer ne zna kada se on izliječiti. Pitate pogrešnog čovjeka, ne odlučujem ja o tome (koliko će ostati na toj poziciji), već mnogo veće institucije”, dodao je Đerlek.

On je objasnio da se podaci o ukupnom broju preminulih koje je saopćio Štab za vanredne situacije odnose samo na period od početka drugog pika prvog talasa, odnosno, od 12. juna, a ne od starta epidemije.

Čitaj još:   Koalicija Za budućnost Crne Gore- ZBCG: Opterećenost ALEKSANDROM Vučićem postaje zabrinjavajuća... (foto)

Đerlek je ocijenio da nije kompetentan da objasni zašto je tolika smrtnost u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu od Covid-19, odnosno, zašto je zvanično svaka peta preminula osoba od te bolesti u Srbiji iz ovih gradova.

On je istakao da trenutnu situaciju mnogi koriste za politizaciju, a na pitanje novinara koje stranke konkretno, odgoviro je “svi koji se bave politikom”.

Demantovao je pojedine objave na društvenim mrežama da su se dešavale smrti pacijenata zbog nestanka struje, nazivajući ih “notornim glupostima”.

Izvor: Radiostoplus.com

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more