IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK TVRDNJA IZ BEČA: Broj zaraženih na Balkanu je deset puta veći… (foto i video)

Austrijska vlada nedavno izdala upozorenja putovanja u i prema zemljama Zapadnog Balkana, s obzirom na otvaranje granica i praznike…

Sarajevo: Regija, Putovanje, vijesti, utorak, 28. 07… 2020…18: 42… ŠOK TVRDNJA IZ BEČA: Broj zaraženih na Balkanu je deset puta veći… (foto i video)

Direktor Agencije za zdravlje i sigurnost hrane Austrije (AGES) Franz Allerberger upozorio je danas da su zvanične brojke o broju zaraženih koronavirusom na Blakanu u stvarnosti”deset puta veće”a od istog je prikazanih.

Allerberger, kako javlja Heute, ne vjeruje o bilo kojim službenim podacima o epidemiloškom stanju na Balkanu, tvrdeći da su brojke mnogo veće, piše Klix.

On pretpostavlja da u zemljama kao što Bugarska i Kosovo stopa infekcije pa i doseže 50 posto.

“Stanovništvo Wuhana ili Ischgla imalo je ovu vrijednost”, izjavio je direktor AGES- a za APA asocijaciju.

Prema podacima Complexity Science Huba (CSH) iz Beča, nešto manje je od 10.400 zaraženih je registrovano u Bugarskoj, 45.000 u Rumuniji, 23.700 u Srbiji, više od 10.000 u Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini, 7.100 na Kosovu, 4.800 u Albaniji i 2.800 u Crnoj Gori.

Čitaj još:   TUŽNI HABERI: Veliki gubitak za bh. muziku preselio na bolji dunjaluk Nedžad Imamović... (foto i video)

Austrijska vlada nedavno je izdala upozorenja za putovanja a i u sve zemlje Zapadnog Balkana, s obzirom na otvaranje granica i praznike. Upozorenja se odnose prvo na Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, Sjevernu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo.

Zemlje Zapadnog Balkana austrijski zvaničnici i dalje smatraju rizičnim zemljama zbog velikog broja novih infekcija zbog čega je i dalje na snazi zabrana ulaska iz ovih zemalja u Austriju.

Podsjetimo da u skladu s novom odlukom Austrije državljani BiH i da s prebivalištem u Austriji mogu preći austrijsku granicu uz negativan PCR test. Ukoliko testiranje u inozemstvu nije moguće, PCR test se može uraditi i u Austriji u roku od 48 sati o trošku putnika…

izvor agencije

TRI ČUDNA SIGNALA KOJA Mogu da pokažu da ste preležali koronu… (foto i video)

Četvrtina pacijenata kaže da ih muče i mjesecima nakon infekcije... Read more

REDŽEP TAYIP Erdogan javno primio vakcinu protiv koronavirusa… (foto i video)

Nakon vakcinacije, Tayip Erdogan je u izjavi za medije naglasio Read more