IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FILIP (25) ubio TRI DILERA jer su mu brata navukli na drogu… (foto)

U četvrtak, 30. jula, u Splitu će biti pripremno ročište Filipu Zavadlavu, koji je u januaru ove godine u krvavom pohodu po Splitu ubio troje ljudi.

Filip (25) ubio tri dilera jer su mu brata navukli na drogu, kako je sam izjavio.

Filip Zavadlav, optuženi za trostruko ubojstvo u Splitu u januaru 2020, nalazi se u zatvoru u Gospiću gdje čeka pripremno ročište. Zavadlava optužnica Županijskog državnog tužilaštva tereti da je 11. januara s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Prvu dvojicu je ubio dok su se nalazili na motoru u Šperunu, a trećeg, takođe na motoru, smaknuo je koji minut kasnije u Varošu.

Uhapšen je isto veče nedaleko od sjedišta policije te je odmah prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagreb gdje je utvrđeno da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio bitno smanjeno urančunljiv.

“Svi učesnici u ovom postupku moraju biti fizički prisutni na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Splitu, a to znači kako će sudska policija prevesti Zavadlava iz zatvora u Gospiću na to ročište u Split”, rekao je njegov advokat Branko Šerić za Hinu.

Istakao je kako će ročište biti zatvoreno za medije, ali će izjave za novinare biti prije i poslije ročišta.

Čitaj još:   SARAJEVO: Zna se identitet stradalih, poginuli profesor matematike, supruga i kćerka... (video)

Kako piše Jutarnji list, Filip još uvjek nema stvarni dodir sa stvarnošću. Mašta o tome da će se uskoro vratiti na brod. Otac Ante ga posjećuje po 10 minuta, a on se raspituje gdje su mu poznanici iz Splita.

Jedna djevojka mu je u zatvor poslala pismo podrške i nekoliko svojih fotografija, među kojima i jednu u navijačkoj majici Hajduka. Neke od članica Facebook grupa ‘Pravda za Filipa’ i ‘Otpor sustavu’ posjetile su ga i u gospićkom zatvoru uz dozvolu suda. On je slao pisma i razglednice svojim prijateljima.

U zatvoru čita novine o svom slučaju i redovno vežba, pa je već dobio 10-ak kilograma mišića, piše Jutarnji.

Uhapšen je isto veče nedaleko sedišta policije te je odmah prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagreb gde je utvrđeno da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio bitno smanjeno urančunljiv.

“Svi učesnici u ovom postupku moraju biti fizički prisutni na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Splitu, a to znači kako će sudska policija prevesti Zavadlava iz zatvora u Gospiću na to ročište u Split”, rekao je njegov advokat Branko Šerić za Hinu.

Istakao je kako će ročište biti zatvoreno za medije, ali će izjave za novinare biti pre i posle ročišta.

Čitaj još:   TRUDNA SANELA S TROJE DJECE, Tri dana spavala u autu, dobila je poklon za Novu godinu... (foto)

Na dan ročišta verovatno će biti posebne bezbednosne mere na trasi od Gospića do Splita kojom će prolaziti sudski kombi sa Zavadlavom.

Izvor: 24sata.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

HAOS Hrvatski branitelji zabranili Bajagi da održi koncert…

Na ovogodišnjim "Danima piva" u Karlovcu trebalo je da nastupi Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more