TUGA VELIKA POTVRĐENO IZ KCUS- A: U Izolatoriju na Podhrastovima, prestalo da kuca srce ministra Salka Bukvarevića… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bio je hospitaliziran zbog infekcije koronavirusom, preselio je na bolji svijet federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 29.07.2020… 15: 07 … TUGA VELIKA POTVRĐENO IZ KCUS- A: U Izolatoriju na Podhrastovima, prestalo da kuca srce ministra Salka Bukvarevića… (foto)

DANAS JE U Izolatoriju Podhrastovi, gdje je bio hospitaliziran zbog infekcije koronavirusom, preselio na Ahiret je federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević. 

Informacija je za medije potvrđena iz KCUS- a.

Ministar Bukvarević je 22. jula primljen u Izolatorij kao težak bolesnik. Nakon nekoliko dana, prikopčan je na respirator u izuzetno teškom stanju. Posljednja 24 sata bio je u stabilnom stanju, da bi ponovo nastupilo izuzetno pogoršanje.

Čitaj još:   DRITAN ABAZOVIĆ: CRNA GORA nikad neće postati SRPSKA SPARTA ili dio VELIKE ALBANIJE... (foto)

Salko Bukvarević je rođen 1967. godine u Gornjem Hrasnu, općina Kalesija.

Osnovnu školu i Srednju građevinsko-geodetsku tehničku školu završio je u Tuzli.

Na Rudarsko-geološkom-građevinskom fakultetu u Tuzli diplomirao 1996. godine, magistrirao 2004. godine, a doktorirao 2011. godine. Na ovom fakultetu izabran u zvanje docenta.

Od 1995. do 1998. godine sekretar Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona, od 1998. do 2007. direktor JU BKC TK-a, od 2007. do 2010. god izabrani zvaničnik – profesionalni zastupnik u Skuštini TK-a, a od 2012. godine stručni saradnik za investicije u Sektoru za rudarstvo JP EPBiH.

Kao član komisije učestvovao u pisanju Ustava Tuzlanskog kantona.

Učestvovao u formiranju Građevinskog odsjeka prvo na Rudarskom fakultetu u Tuzli. Radio projekte “Perspektive naučnog istraživanja u oblasti eksploatacije ukrasnog kamena u BiH” i “Praćenje pomjeranja i deformacija terena u gradu Tuzli”, te drugim.

Dobitnik je više ratnih i mirnodopskih priznanja i pohvala.

Čitaj još:   Erdogan ukinuo odluku o policijskom času u 15 velikih gradova...( foto i video)

Oženjen, otac dvoje djece…

Izvor: agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});