SARAJEVO: Centralna bajramska svečanost u Gazi Husrev- begovoj džamiji… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bajram- namaz će predvoditi i bajramsku hutbu kazivati naš reisu- l -ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 30.07. 2020… 18: 54… SARAJEVO: Centralna bajramska svečanost u Gazi Husrev- begovoj džamiji… (foto)

Centralna bajramska svečanost Rijaseta Islamske zajednice u BiH povodom nastupajućeg Kurban-bajrama bit će održana sutra u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, prenosi dopisnik regionalnog portala iBalkan.net

Bajram- namaz će predvoditi i bajramsku hutbu kazivati reisu- l -ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

Bajram namaz je u 6.11 sati. U skladu s ranije donesenim instrukcijama koje se odnose na mjere zaštite zbog pogoršane epidemiološke situacije , sabah-namaz na dan Kurban-bajrama u džamiji će klanjati ali i samo imam i članovi džematskog odbora, dok će ostale džematlije doći samo na bajram-namaz.

Čitaj još:   ZBOGOM LJETO: Drastična promjena, ide rashlađivanje i kišni dani...

Džamija će biti otvorena 15 minuta pred bajram-namaz i bit će provedene sve mjere zaštite, kao što je dezinfekcija prilikom ulaska u džamiju, obavezna fizička distanca i nošenje zaštitne maske i vlastite serdžade.

Sutrašnji bajramski program iz Gazi Husrev-begove džamije uživo će prenositi BHT i Televizija BIR.

Naloženo je otkazivanje masovnih bajramskih svečanosti i prijema, kao i drugih vjerskih manifestacija…

Izvor iBalkan.net / agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});