Bez klanjanja bajram- namaza u džamijama u Crnoj Gori… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić pozvao sve muslimane da pokažu odgovornost u borbi protiv epidemije koronavirusa i uzdrže se i od tradicionalnih bajramskih posjeta…

PLJEVLJA- PODGORICA: Crna Gora, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 31.07. 2020… 11: 14… Bez klanjanja bajram-namaza u džamijama u Crnoj Gori… (foto)

Tradicija, običaj i proslava Kurban bajrama u Crnoj Gori danas je počela bez klanjanja bajram- namaza u džamijama, javlja dopisnik regionalnog portala iBalkan.net…

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori odlučio je da, zbog pogoršane epidemiološke situacije usljed koronavirusa, džamije budu zatvorene na Kurban bajram.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti ranije je pozvalo vjerske institucije da obrede u vjerski objektima organizuju bez prisustva vjernika, kao i da se u zatvorenim prostorijama ne smije okupljati više od 20 osoba.

Čitaj još:   PRIŠTINA: Krenula gradnja Centralne džamije na Kosovu ... (foto + video)

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić kazao nam je da su muslimani na taj način željeli da pokažu odgovornost u borbi a i protiv epidemije i podnesu žrtvu. On je pozvao vjernike da i sa tokom godine uzdrže i od tradicionalnih bajramskih posjeta.

Vjernici u Crnoj Gori moraće se pridržavati i posebnih epidemioloških mjera tokom prinošenja žrtve – kurban, kao i tokom dijeljenja kurbanskog mesa.

Izvor iBalkan.net / agencija AA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});