IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LAŽNI ČESI I HRVATI SU LIKVIDIRALI KOŽARA I HADŽIĆA… (foto i video)

Grčka policija privela tri osobe vjeruje se da su povezane sa ubistvom Alana Kožara i Damira Hadžića koji su iz Bara. privedene osobe su imale kod sebe lažne hrvatske i češke pasoše…

KRF: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 31.07. 2020… 17: 14… LAŽNI ČESI I HRVATI SU LIKVIDIRALI KOŽARA I HADŽIĆA… (foto i video)

Ubistvo istaknutih članova takozvanog škaljarskog klana dogodilo se 23. jula na grčkom otoku Krf. Tijela izrešetanih muškaraca, a i koji su dugo bili u bjekstvu, pronašao je maser koji je došao na već zakazani termin ispred luksuzne vile u kojoj su Kožar i Hadžić boravili. Istraga je pokazala da su oni likvidirani sa više od 29 hitaca.

ALAN Kožar je u trenutku likvidacije kod sebe imao lažna dokumenta i sa kojima je putovao i to sa pasošem Slovenije, pod imenom Robert Bitenc.

DAMIR Hadžić jtakođer imao lažni pasoš na ime Martin Pospišek, napadača kojih je najmanje bilo dvojica, u njih su, iz automatskog oružja, ispalili je po više od deset hitaca u grudi i u glavu. Prema pisanju lokalnih medija, nakon toga su ih polili benzinom, ali nisu stigli da ih zapale.

Sve to jasno pokazuje da je u pitanju djelo profesionalaca. Prema istim saznanjima grčkih medija, to je novi udarac “crnogorske mafije”, a da je nakon ranijih ubistava Stevana Stamatovića i Igora Dedovića.

Dosadašnje informacije, i da objavljaju tamošnji mediji, govore o mogućem plaćenom ubistvu, s tim da žrtve povezane sa slučajevima droge i ubistava.

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ, SREĆAN 8. MART: Nepokolebljivo branite slobodu i jednakost... (foto, video)

Prema pisanju srbijanskih medija, ALAN Hadžić je važio i za osobu iz škaljarskog klana zaduženu za organizaciju ubistava. Hadžić je bio na Interpolovoj potjernici zbog ubistva visokopozicioniranog pripadnika rivalskog kavačkog klana Davorina Baltića u Beogradu početkom 2018.

U aprilu 2010. godine Hadžić je uhapšen u italijanskom Milanu, prilikom pokušaja izvršenja oružane pljačke blindiranog vozila za prijevoz novca. Početkom 2012. godine ranjen je iz vatrenog oružja u kladionici u Užicu. Posljednjih godina odigrao je važnu ulogu u škaljarsko-kavačkom sukobu.

Za Alanom Kožarom bila je raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije koja se sumnjiči za ubistvo Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića.

Kožar je ranije osuđivan na kaznu zatvora od šest godina i deset mjeseci ali zbog podmetanja tri eksplozivne naprave na gradilište hotela Splendid to u Bečićima, kao i za pokušaj iznude biznismena Žarka Radulovića. Optuživan je i za učešće u ubistvu policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Policija je tragala za Kožarom kako bi bio saslušan u okviru istrage kao o ubistvu Jovana Klisića i ranjavanju Velizara Gardaševića u Baru. Kožar je bio i desna ruka vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

Čitaj još:   MEDO LJUT NA CRKVU: Krivokapić je bio glasač DPS, nametnula nam ga je... (foto i video)

izvor Bli.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more