IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Srbi ipak mogu na more bez posebnih uslova: Čeka ih prava turistička atrakcija… (foto i video)

Još jedna zemlja ove godine privukla turiste iz Srbije koja ne zahtjeva ni test a ni karantin za ulazak jeste na more…

NEUM (BiH): Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 31.07. 2020… 00: 14… Srbi ipak mogu na more bez posebnih uslova: Čeka ih prava turistička atrakcija… (foto i video)

Srpski državljani, čini se, sa nestrpljenjem očekuju revidiranje odluke o graničnim prelazima Grčke, a pojedini su se odlučili da umjesto čekanja pronađu alternativu.

Odluka BiH da državljani Srbije mogu bezuslovno da putuju u zemlj, i dovela do toga da Neum postane prava turistička atrakcija ove godine …

Albanija je iz sličnih razloga ove godine primamljiva za turistima iz regiona .

Iz ambasade u Tirani za B92. net kažu da za ulazak, tranzit ili boravak svih državljana Republike Srbije na teritoriji Republike Albanije nema posebnih zahtjeva i procedura, ali i napominju da “u Republici Albaniji nije moguće uraditi test na prisustvo virusa Kovid-19 ukoliko nemate jasne simptome bolesti”.

Većina turističkih agencija u ponudi nema Albaniju, stoga jedan od mogućih načina jeste u sopstvenoj režiji.

Pretragom cijena smještaja na popularnim sajtovima, nailazi se i na pristupačne cjene. Noćenje za dvoje a to je u popularnom ljetovalištu Saranda, možete da nađete po cijeni od 40 eura, a daljom pretragom nailazi se i na ponude sa doručkom po približnoj cijeni.

Ukoliko se odlučite da ovo ljeto provedete u Draču, minimalan iznos koji bi a morate da izdvojite za dvoje, za noćenje, iznosi oko 20 eura.

Čitaj još:   Benedi Đukanović, zbog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, predao se sarajevskoj policiji... (video)

Turizam je poslednjih godina u porastu, a u zemlju stiže sve više turista iz raznih zemalja, pa se u turističke gradove dosta ulaže.

Iz jedne turističke agencije potvrdili su da ove godine jako popularno ljetovanje u Albaniji i da je sve više putnika zainteresovano a za istu destinaciju.

“Takođe imamo organizovan polaske svake nedelje, a putovanje je preko Kosova i Metohije”, dodali su iz agencije.

Autobuskim prevozom kroz KiM tranzit je ograničen na 5 sati, a istim putem sopstvenim prevozom turisti mogu proći u roku od 3 sata, a da je neophodan i zeleni karton kao i vaučer koji je dokaz za uplaćen je i smještaj.

Albanija tek u nekoliko poslednjih godina pokušava da približi svijetu svoja ljetovališta. Prelijepo, čisto more još ljepše plaže veoma olakšavaju da svim putnicima da se odluže za ljetovanje baš u Albaniji.

Treba znati da Albanija izlazi na Jadransko more na zapadu i Jonsko more na jugozapadu.

O Albaniji se, dakle, uglavnom govorilo kao o jeftinoj alternativi, ali je i nakon posjete njenoj južnoj obali i gradu Sarande, može se doći prvo do sasvim drugačijeg zaključka.

Sarande je grad u istoimenoj pokrajini na jugu Albanije, ima oko ili blizu je 50.000 stanovnika, izlazi na Jonsko more i glavna je albanska luka.

U ovom ljetovalištu postoje dvije javne plaže, ali zbog blizine luke i nije neki užitak za plivanje i odmaranje. Međutim, u blizini se nalaze mala turistička mjesta sa predivnim piješčanim plažama, kao što su Ksamil, Manastir, Himare, itd. Cijene smeštaja u ovim mestima su nešto više, ali ništa posebno u odnosu na prirodne ljepote koje se nude.

Drač je najposjećeniji primorski grad u Albaniji i dugim, bijelim, pješčanim plažama, čistim morem i dobrom lokacijom.

Čitaj još:   DALILIN OTAC HUSO: ISTINA O DEJANU I DA LI JE PREŠAO U ISLAM... (foto)

Zvanična valuta je lek, u svim prodavnicama, kafićima i restoranima primaju i eure, a možete birati da li za kusur želite eure ili leke...

izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more