DRAMA U SARAJEVU: ADNAN HADŽAGIĆ poginuo bježeći od policije, uhapšen ENES KOZIĆ… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je Enes Kozić, dok je smrtno stradao A. Hadžagić,

Sinoć, oko 00.25 sati na području općine Stari grad Sarajevo, policijska patrola je pokušala zaustaviti jedno vozilo, te je vozač istog odbio da se zaustavi i dao se u bjekstvo, a pored vozača, u vozilu su se nalazila još dva lica, saopćeno je iz policije.

Nakon kraćeg vremenskog perioda policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su uspjeli zaustaviti vozilo, te su se lica iz istog dala u bjekstvo, da bi tom prilikom jedno lice uspjelo pobjeći, dok je drugo lice sustigao policajac.

Policajac je tom prilikom napadnut, te su mu nanesene teške tjelesne povrede, uprkos kojim je policijski službenik uspio savladati bjegunca upotrijebivši sredstva sile, te ga staviti pod kontrolu, dok je treće lice tokom bijega skočilo spodzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne povrede, zbog čega je policija pozvala Hitnu pomoć na mjesto događaja i tokom ukazivanja ljekarske pomoći navedeno lice je preminulo, te je u 01.10 sati konstatovana smrt.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajnim radnjama.

Čitaj još:   SARAJEVO: Ljekari, odbili pregledati 99- godišnju staricu...

Uviđajem je, između ostalog, utvrđeno da je lice koje je preminulo inicijala A. H. rođen 1983. godine iz Sarajeva, dok je slobode lišen E. K. rođen 1988. godine, također iz Sarajeva, a za trećim licem, koje je od ranije poznato policijskim službenicima i za kojim je već raspisana potraga zbog ranije izvršenog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju intenzivnu potragu.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je Enes Kozić, dok je smrtno stradao A. Hadžagić,

Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po naredbi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo biti izvršena obdukcija kojom će se utvrditi tačan uzrok smrti.

Čitaj još:   ŠIROM SANDŽAKA: Hiljade domaćinstava u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši bez struje...

Policijski službenik koji je zadobio teške tjelesne povrede koje se ogledaju u vidu frakture i kontuzije zgloba i šake lijeve ruke, nakon ukazane ljekarske pomoći na KCU u Sarajevu, otpušten je na kućno liječenje.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji kao i na dokumentovanju ovog krivičnog, te potpunom rasvjetljavanju i utvrđivanju svih činjenica i prikupljaju dokaza u vezi s istim.

izvor: faktor.ba, SB

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});